設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: bellyjerry

[~ 原創影評 ~] 《賭城風雲3》一嚿包裝得超靚嘅垃圾

鑽石玩家

支持香港電影, 所以不打算花時間睇呢套

鑽石玩家

賭城風雲1小弟都係在友人家中睇,第二部冇睇,呢部更加唔會睇.....諗番吓,其實搵銀拍超多爛片嘅係劉華,除咗套"風暴"有D驚喜,近幾年佢真係貴金吾貴精,乜強國爛片都拍 , 依家輪到發哥...小弟幾欣賞佢D舊戲,佢在荷里活同Mira Sarvino 嘅Replacement killers 同那部Mark Walberg嘅The Corruptor 都仲保持水準,小弟間中有睇番, 之後佢果D戲就冇睇...爛。王晶雖超cheap同粗俗,但有D戲有娛樂性, 冇咗佢好多人冇飯開,但可能佢打算退休,唔係點會拍D咁超爛嘅戲??

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

首先呢套我唔會睇, 問題絕對唔係因為導演的政治取向, 或佢的為人, 呢D我好少理, 而係對佢的近年拍攝作風有意見.
1. 偏向硬式笑話, 講難聽D係逼你笑, 暴力大於幽默的搞笑方法我真係唔太識欣賞
2. 搞笑方式太公式化了, 睇了咁多年真係悶
3. 自以為是地, 認為上面兩者唔係咩問題, 再加上D佢以為好UPDATE的玩法, 如第一集的機械人個D, 其實我想講真係呃小朋友就OK
出於以上理由, 我決定唔畀睇呢套, 如果有機會係TV睇到, 都可能會望下, 睇下自己有冇太武斷.
等運到

星級玩家

一、二集無睇。呢集必定唔睇!因為無期望過王大導斬瓜切菜手法會有驚喜!!近年尤甚!!!

黃金玩家

ltho3k 發表於 2016-2-7 21:51
新年, 會睇"死侍",睇左trailer 都好似ok.

星期二嚮尖咀睇咗13:10 imax 2D 優先埸~
頂癮 ! !
觀後感就留番俾其他師兄喇:)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

audia 發表於 2016-2-11 19:07
星期二嚮尖咀睇咗13:10 imax 2D 優先埸~
頂癮 ! !
觀後感就留番俾其他師兄喇:) ...

Ching. Imax 效果如何?

我尋日睇左 2D, 都ok, 太太覺得麻麻地。而家睇戲, 都幾貴,
2D 都要85....死侍應會有下集。

黃金玩家

ltho3k 發表於 2016-2-11 19:16
Ching. Imax 效果如何?

我尋日睇左 2D, 都ok, 太太覺得麻麻地。而家睇戲, 都幾貴,

去i-國際睇主要為咗大銀幕。但我覺得imax 優勢在3D , 亮度較高 :)
菲林imax + 蝙蝠俠系列就唔同講法嚕 ~

黃金玩家

前晚同老婆去睇, 爛到渣都無 好似Bollywood

不過王晶好似有意安排大量香港舊劇情節同2,3線港星(肥媽, 鵬gor etc)俾大陸觀眾識.

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ctmk 發表於 2016-2-11 07:19
支持香港電影, 所以不打算花時間睇呢套

美人魚咪又係國內出品, 西遊記好少少但都唔算完全係香港電影............

鑽石玩家

SonSon 發表於 2016-2-12 10:19
美人魚咪又係國內出品, 西遊記好少少但都唔算完全係香港電影............

同意呀, 所以今年賀歲新片係冇香港電影, 想支持都冇用