設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: xerxeshowie

[請教] 請教 窮人 劏房 的 $45K CAS 系統 推介 一問 (>,<) ?

黃金玩家

HenryHou1 發表於 2016-1-26 13:41
自稱天下第一寫手咁點解要問人既﹖

我個人認為......

寫手:即是自己親身經歷過、試聽過,
然後以自己原創文字發表報告給大家分享,
方為 「寫手」

抄手:即是自己從冇聽過、試過,
純粹網上文章一大抄,copy & paste 出黎同大家分享,
方為「抄手」

純粹個人意見,不喜勿插

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
PhantomGTR + 10 + 10 絕對認同
lit2ken + 10 + 10 絕對認同
HenryHou1 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

805D4 Signature, Accuphase A48, Esoteric G05, Esoteric N05XD, SOtM, Lightspeed, Ediscreation

黃金玩家

kl122002 發表於 2016-1-26 16:11
家下甘多窮人
樓主最多PO, 返去望下應有自已想要的野?

呢期興 謙虛+誠實!

所以個個走出黎自認死窮鬼,

無論玩 黑膠、前後、分體 定大喇孖,

都係窮人 !

利申:小弟以上既都冇,所以更加係死窮L一條

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
pclai2000 + 10 用家心得
kl122002 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

805D4 Signature, Accuphase A48, Esoteric G05, Esoteric N05XD, SOtM, Lightspeed, Ediscreation

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Cambridge Audio AZUR 851N
Cambridge Audio Azur 851A
dynaudio s1.4

$45000 應該剛剛好,合曬你要求。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
lit2ken + 10 + 10 用家心得
vm8833 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

panerai 發表於 2016-1-26 16:32
我個人認為......

寫手:即是自己親身經歷過、試聽過,

如果再加罐紅油,
變左 紅油抄手? (好食)
還是好音樂最好.

黃金玩家

marantz 發表於 2016-1-26 18:36
Cambridge Audio AZUR 851N
Cambridge Audio Azur 851A
dynaudio s1.4

哦.......

莫非樓主想曲線去推呢三件 ?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
HenryHou1 + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

panerai 發表於 2016-1-27 08:17
哦.......

唔好突破盲腸啦

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

panerai 發表於 2016-1-27 08:17
哦.......

天下第一轉貼手兄大力推介劍橋,MARANTZ,DYNA。

我地作為76網友,無乃由唔拎返D 劍橋,DYNA 貼返出黎推介返比xerxeshowie兄。

拿.....xerxeshowie兄你成日都拎劍橋,MARANTZ,DYNA 黎毒人, 你唔係連自己換機都唔支持佢地呀。

黃金玩家

marantz 發表於 2016-1-27 10:17

我地作為76網友,無乃由唔拎返D 劍橋,DYNA 貼返出黎推介返 ...

小弟最近都同朋友聽過DYNA既喇叭,搞到朋友都心思思想upgrade
真心嗰句,s1.4係幾好聲架,但LE版貴過普通版好鬼多喎,樓主個budget應該搞唔掂呢

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2016-1-27 10:21
小弟最近都同朋友聽過DYNA既喇叭,搞到朋友都心思思想upgrade
真心嗰句,s1.4係幾好聲架,但LE ...

老老實實我都係用緊S1.4 , 用部 ASR 6150 去推,對DYNA S1.4 交足功課遇強越強。

以$45K 筆直只可以買普通版S1.4。

黃金玩家

marantz 發表於 2016-1-27 10:17

我地作為76網友,無乃由唔拎返D 劍橋,DYNA 貼返出黎推介返 ...

師兄夠厚度
竟然用 「轉貼」 二字。