設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[飲食] 【行下街搵野買】《日本零食新蒲點》

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
【行下街搵野買】《日本零食新蒲點》

日本人出名花心思堅係出晒面, 閒閒地一款百力支可以整到10幾款口味加上包裝設計超乎想象吸引, 定時有Mickey有Elsa同Olaf印係紙上面就足以令各位靚媽心都郁埋,加多一句"期間限定"我諗唔到理由唔科水羅....我諗Post76兄弟玩開藍光鐵盒既一定明白箇中感受.

講到日本零食大家第一時間諗我介紹759 Sorry!!! 想知759自己落街睇啦! 佢地D舖就黎多過7仔.... 今次我介紹既係由2位姊妹花Carrie同Jessica接手家族食品生意之後轉攻日本零食市場既"aokimachi Premium Outlet", 馮佢地既膽色,創意,凡事親力親為去造就一間有齊各式其式既零食舖頭確實唔容易, 八卦既我仲八到佢地成日親自去日本精挑細選㨂D好野返, 攪到我都好想同佢地走番轉!

位於觀塘商廈樓上舖, 主力售賣各類最新日本零食,三文魚同埋北海道刺身帶子等食品

北海道刺身帶子味道鮮甜而不膩口感嫩滑又含有或可以降血壓同膽固醇既成份,身邊即使唔太鐘意食刺身既朋友都一定會食煮法:先用生粉塗上帶子,沖洗後印乾水份,緃使煎炒燒定係BBQ都夠曬滋味

場內清楚多個唔同價錢既區域,圖中$12蚊區既明太子蝦條同KORORO葡萄與麝香葡萄軟糖仲係店長推介
近期大熱蛋王哥你冇理由唔識佢

$20區有來自UHA的蔬果脆片紫薯脆片

$32區有北海道紅豆粒固力果同Mickey八達通套

除左零食仲有$28同$48區, 另有通常日本超市常見飲品如UCC既Black Coffee,Kirin 檸檬茶(tsum tsum 特別版)Asahi熱愛者就有蜂蜜檸檬汁,當中有咩款你曾經係當地超市飲過呢?

新年就黎到, 禮盒送禮唔少得, 想特別D又唔會撞款既可以諗諗. 如果送比我既就唔好等

零食唔岩咩? 甜品岩啦卦. 由日本直送窩夫有紅玉蘋果同埋法式和栗加埋強勢回歸既係兩款抹茶口味仲有較受歡迎既瀬戶檸檬等等9款口味全部有貨價錢都係$16有件嘆,食前考慮清楚減緊肥三高既各位你地就當睇唔到啦!

今時今日剩係買零食㸃會滿足到日本狂迷,店舖定期入D日本當地發售人氣小商品,依款大家知係咩公仔啦卦~

介紹到依度如果話你知佢地身處觀塘你地會話大佬我住同返工都係荃湾甘遠晒氣啦, 我可以話你知買滿$300就有Free Delivery架啦!

臨走既時侯為左安慰我唔可以即時去日本我就買左Tsum tsum 出奇蛋同Mickey八達通套....等等扮做手信都好~

今次介紹日本零食店我走訪過觀塘區3間舖頭 ,依間係我覺得最值得推介比大家~有人會問Ken哥你冇啦啦做埋介紹依間舖頭,我想講香港現今有幾多舖係比香港人行呢? 一間由自己人做自己人市場既鋪頭真係香港買少見少, 甘有親切感既我一定會報導~ 如果大家鐘意呢D野,我會keep住再做多D其他介紹架~

地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期8樓M室
網站 www.aokimachi.com

(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 5威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Collection + 10 + 10 精彩報告
alleeada + 10 + 10 精彩報告
jt24 + 20 + 20
lamwaikit007 + 50 + 50
CDR + 10 + 10

查看全部評分

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

咦!呢間舖間中都有嚟我公司擺promo嫁喎!

最重要梗係零食妹妹都有嚟啦~

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

卡樂B蝦條 ~ 期間限定!

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

245141525 發表於 2016-1-21 08:25
咦!呢間舖間中都有嚟我公司擺promo嫁喎!

最重要梗係零食妹妹都有嚟啦~  ...

佢地之前即日去Hyatt, 但唔知佢地做咩

1萬

三潮玩家

alleelarry 發表於 2016-1-21 08:34
卡樂B蝦條 ~ 期間限定!

期間限定依4個字死好多人

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Ken704 發表於 2016-1-21 08:52
期間限定依4個字死好多人

咁幫我搶包番黎啦!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

睇到姊妹花Carrie同Jessica張相之後...
直覺話我知, Ken 哥醉翁之意不在酒...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alleeada + 10 + 10 正中目標

查看全部評分

Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

1萬

三潮玩家

小寶老豆 發表於 2016-1-21 12:19
睇到姊妹花Carrie同Jessica張相之後...
直覺話我知, Ken 哥醉翁之意不在酒... ...

老豆呀~ 我完全唔係D甘既人~ 有好野益下大家

1萬

三潮玩家

講開零食我完全唔理解依個金槍魚杯麵又幾甘神奇, 我見第二度話有百箱貨到港即日賣完,D人係以箱計甘買~

1萬

三潮玩家

alleelarry 發表於 2016-1-21 09:27
咁幫我搶包番黎啦!

你黎我屋企米得