設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[真無線耳機TWS] 聖誕節之無線新體驗-BE6

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

今日開呢個POST, 其實都係全靠女朋友獨具慧眼及英明選擇, 才令小弟有幸一嘗無線耳機滋味....  (例牌要比女王聽到既說話, CHING們明白的....)

講番隻耳機先, 當收到果時, 真係打左個突, 心諗, 呢隻咩牌子黎..
佢又係邊到比人呃.....
雖然packing都幾靚仔, 但藍芽耳機呢家野, 真係大廠都唔算好聲.... 會唔會中伏呢..

packing上見到support aptx / aac ..
到拆開之後, 種感覺就好似係禾稈入面見到粒珍珠咁...
隻耳機種金屬感... 我好buy

事不宜遲, 第一時間拆出黎帶上耳仔聽!
結果竟然係喜出望外, 無論係層次同埋埋身感, 以一隻藍芽耳機黎講, 絕對夠做有突!
鐘意聽bass既朋友可能會覺得低音不足, 呢樣對我黎講都係一個壞處, 下潛力不足, 唔夠實淨.. 不過暫時試過既藍芽耳機唔算多, 所以唔知呢樣係咪藍芽耳機既通病, 但確實低音比較失色,
而人聲就真係不得了, 雖然我都無問女友呢隻野幾錢, 但有日係沙田cd warehouse見到
聽人聲又未敢講係值回票價. 但完成覺得交足功課
音場唔算闊, 但details位做得足, 人聲埋身感同埋層面度都十份滿意!
由其是試聽既時候adele, 本身佢把聲穿透度已經好強, 但我自己都無expect到用藍芽耳機可以發揮到出黎..
以音色黎計, 呢隻應該係我聽過既藍芽耳機入面算係最出色,
敗筆我覺得有兩樣喇... 第一係低音唔好, 第二係金屬穀有小小重.. 雖然佢有外置耳托, for運動時用, 但依然聽得耐覺得有小小重

結論係,
個衰婆都幾好眼光既, 簡耳機同簡人一樣

下回提要: (又一金屬感耳機)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

咩價位 可以聽幾多粒鍾

進階玩家

kleung 發表於 2016-1-20 19:58
咩價位 可以聽幾多粒鍾

around 1k左右, 粗略推算大概5個鐘左右@@

新仔玩家

呢部機我都用咗兩三個月,整體質素唔錯,聲靚,戴得舒服,電都勉強用到一日,接收範圍OK, 插部電話落後褲袋,都唔會窒,之前用過Jabra Rox, 接收真係唔多掂,不過有個問題,條線嘅駁口位做得唔好,好易爛。

進階玩家

fotobuzz 發表於 2016-3-27 14:13
呢部機我都用咗兩三個月,整體質素唔錯,聲靚,戴得舒服,電都勉強用到一日,接收範圍OK, 插部電話落後褲袋 ...

師兄....你講得無錯.. 我果條已經爛左==