設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] hifi 平民區

星級玩家

terryc 發表於 2016-1-20 23:52
本人入二手嘢得四個途徑:

1. 洗粉台選擇“真”師兄放售,尚有保養及有得上門先試功能的……

Jp bid 同日本二手店 信用度又真係比較高

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
terryc + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

terryc 發表於 2016-1-21 09:42
洗粉台即是...?
R33……

你主打金仔...牛牛錢慳唔少啦...{:9_404:}
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

白鑽玩家

老而不

terryc 發表於 2016-1-21 09:42
洗粉台即是...?
R33……

有無好的220->110V 牛介紹下
還是好音樂最好.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2016-1-21 10:33
我想平平地就算...所以只想配返支唱針
69,380 円...圍返都要4000幾...

叮噹兄你budget預幾多?
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2016-1-21 11:40
你主打金仔...牛牛錢慳唔少啦...

都唔係架,小弟部先鋒CDP,十仔同mini HiFi都要落降壓火牛
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2016-1-21 13:38
有無好的220->110V 牛介紹下

師兄可以留意下“寶樹”火牛……

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

terryc 發表於 2016-1-21 14:41
叮噹兄你budget預幾多?

唔需要啦...正話打算去鴨記買兩個拖板(唔係音響用果D)
點知...唔覺意買埋唱放+唱頭...
仲要唔知有無買貴到...不過...加埋都係$1700大元啫...
轉頭再上圖啦...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
terryc + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

今日出去買拖板

點知順手買埋哩兩件野

其實買哩兩件野有D"符碌"
因為我今日係第一次見到部MyGROOV嘅實物
仲要係...喺一間唔多起眼嘅舖頭仔
所以8卦望左一陣...之後我再四處游盪
期間問過其他舖頭
唔係話無做哩件野就係無貨
返去間舖想再望下果陣...個老細主動行過嚟
同我講:係咪想買唱放呀...有興趣嘅齊頭比你啦
反正得返一兩部...清埋佢囉(我心中:例牌說話)
跟住我問:唱頭有無得平...個老細又係果句:齊頭比你啦
當老細攞部MyGROOV出嚟
我:個盒咁污穢...有無第二盒呀
老細:DISPLAY果部囉...(我心中:妖)
我睇過個盒無爛...貼紙又唔似開過(幾百蚊野...當佢唔會咁好心機用風筒攪啦)
唉...呃晒幾百蚊野...死就死啦...就係咁...所以...

其間仲有D小插曲...我問老細...M97xE支針啱唔啱V15 type V-MR
老細話:以佢所知係插得落嘅...不過...效果就唔敢包
而單買支針同全套連頭嘅差價只係3百鬆D
我個頭又擺左十幾年...仲work唔work都唔知...所以我全套買
後補:M97xE支針係唔啱V15 type V-MR嘅

講返標題...平民野
唱放+唱頭=$1700...其實我都唔知有無買貴左
因為都格唔到價...走落旺角...又要時間
唯有自我安慰...幾百蚊野唔會差好多卦
不過...點都好...就算買貴左...咁嘅價應該都係平民野啦
我今日無睇唱盤(我已經有唱盤)
但係早排有C兄出過POST...獅龍唱盤只係千零蚊
對比返...早前76有個幾熱下嘅TEAC入門唱盤要$3000幾
依家...如果買獅龍唱盤+MyGROOV+M97xE...價錢都係同個TEAC入門唱盤差唔多啫
我相信效果應該會比TEAC好D添
始終唱放 & 唱頭都叫升級左...至於轉盤 & 唱臂...入門級應該都係差唔多啫
即係話...依家唔止入門...仲係入門升級版添呀...

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
terryc + 10 + 10 一定要加分
kl122002 + 10 + 10 精彩報告
ibo + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

白鑽玩家

老而不

terryc 發表於 2016-1-21 14:46
師兄可以留意下“寶樹”火牛……

去中環後巷果度?
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

ilavbnm 發表於 2016-1-21 18:29
今日出去買拖板

細細部, MIF, 加個唱頭才HK$1.7K
我覺得真係夠抵用.
還是好音樂最好.