設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[後級擴大機] 窮入門,窮新手的最後下場……

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
剛踏入2016年,小弟份牛工又無雙糧,花紅又未出,又要過年關,唯有變賣家檔過年啦……

唉……走一部CDP都唔夠頂,重要走多部後級才剛剛好……今回真係賣仔勿摸頭 一摸眼淚流~   

送完佢哋上路後,在歸途上比小弟遇到個很久不見的拾荒同鄉,眼見佢堆住兩個啡色大紙箱,係一雙吸晴的紙皮箱呀…… 小弟輕嘆 ,人家就好啦!換mono過新年,自己就……燶hi!

點知,同鄉佢主動同我講:
同鄉:做乜唉呀?
我:莫財囉!現在見你推住對靚箱去賣,又重又值錢……當然唉聲嘆氣啦!
同鄉:你好鍾意對紙箱咩?
我:當然啦!但我更鍾意箱內的……不過,現在佢哋已在某師兄的家服役啦~
同鄉:這對箱真係好能重,見你咁like, 就同你身上的現金交換囉,一句,要定唔要?
我:咪玩我啦!買對紙箱做床墊咩……

之後當我想轉身離開時,同鄉講了一句:
“就當你比我水一次!”

我諗了幾秒:你要幾多……?
同鄉:你有幾多就要幾多!
我:吓……湯死牛咩?
同鄉叫我推一推架車仔……我推完之後……我
心寒了一寒!好重,真係好能很重!!!

我一心就想叫同鄉開箱,我怕紙盒藏屍! 但佢只重覆了個問題,“要定唔要?”

我:我認輸……比完錢你,可以比我返屋企嗎
同鄉:得!順手幫我推走部車同兩箱嘢,我腰骨痛~第日記得要還返架車仔比我呀!

待續……

評分

參與人數 17威望 +210 金錢 +200 收起 理由
pclai2000 + 10 + 10
臭鼬鼠 + 10 + 10
garranho + 10 + 10 一定要加分
avlam + 10 + 10
bigair + 10 + 10
pinkspider + 10 + 10 一定要加分
小寶老豆 + 10 + 10
MDLP + 10 + 10
ilavbnm + 10 + 10 窮人...........妖你呀
keltonfan + 10 + 10 精彩報告
keke323 + 50 + 50 有錢得你吖!!!!
gp250 + 10 + 10
hinh200hk + 10 + 10 一定要加分
bh72bh72 + 10
dicky0411 + 10 + 10
timmy + 10 + 10
3g184 + 10 + 10 金錢幫又出野

查看全部評分

我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

夜深,人累! 剛比人“湯”完的我更累! 潛意識吓,自己好似做緊苦力,擔緊泥……攪乜呀

第二朝,當回復知覺後就見倒 IMG_20160117_26346.jpg
第一身瞓醒覺度……

M………M6000
Are you kidding me

現在小弟乜都唔能知 ,只知有對正常M6000歸了位,餘下一個吉銀包 ,同兩個紙箱!

小弟“好迷”中 ,現只能送上窮入門新手的全家幅一張,晚安

評分

參與人數 13威望 +210 金錢 +209 收起 理由
agic + 50 + 50 ,頂
臭鼬鼠 + 10 + 10 超正!
bensoncfmak + 10 + 10
kayulai + 10 + 10 勁正!
小寶老豆 + 10 + 10
MDLP + 10 + 10
timmy + 10 + 9
ben1969 + 10 + 10 超正!
keke323 + 50 + 50 離晒譜~
gp250 + 10 + 10 一定要加分
just_for_uhk + 10 + 10 真係唔知講咩好
xerxeshowie + 10 + 10 精彩報告
kc275 + 10 + 10

查看全部評分

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

M6000都係窮人
不過泰大,你打咁大段野點都要加D分嘅

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
terryc + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

泰利兄又出手

評分

terryc + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

3g184 發表於 2016-1-17 18:16
M6000都係窮人
不過泰大,你打咁大段野點都要加D分嘅

好迷……未醒過!多謝師兄比面

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

timmy 發表於 2016-1-17 18:18
泰利兄又出手

係失守就真……師兄有無樹皮,度兩塊來頂肚OK?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

terryc 發表於 2016-1-17 18:19
好迷……未醒過!多謝師兄比面

有錢多好

評分

dicky0411 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

3g184 發表於 2016-1-17 18:22
有錢多好

現在我甚麼都沒有

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

terryc 發表於 2016-1-17 18:23
現在我甚麼都沒有

都未上你度參拜
已經又換
下一步到喇叭

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

吾知邊個話p700聽過世呢....

最衰冇得扣分....有實扣爆你隻大話L

評分

dicky0411 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

No Music No Life