設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chhanthony

[重低音] 我好很大碌 (小小rpeort @ P9)

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

Ching,我都係用緊M&K 1250,據我所聽M&K 1250 punch感強(即打心口feel),但無嘜掃腳feel,SVS聽過一次,量大包圉感強,但無嘜打心口feel,唔知係唔係呢?
Sony VPL-VW550ES  
Sony XR-65A90J
Lygndorf MP50
Pioneer LX800
PSI A23-M + A17-M + A14-M
PERLISTEN D15s
Lightspeed Reference MK5

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

犀利!犀利!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

期待report...不過我屋企就真係冇位放

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

好快手wor, 加上又有老細support, 真幸福!

進階玩家

吾知同近期當紅果隻jl比會點

進階玩家

good stuff 期待佈告

專業玩家

SVS一樣有打心口feel,睇你點SET,所以我唔讚成M&K有打心口feel,但無嘜掃腳feel,SVS量大包圉感強,但無嘜打心口feel

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

恭喜
你咁大碌, 你老細實開心到睧吾着!
点解吾上PC13U?
ryanenen 發表於 2009-10-31 10:49

PC13-U貴好多, 同even買O左13U都唔係一步到位, 因為又話出16"
我O係朋友屋企試PC12都已經好夠, 所以都係唔好貪心
其實依家個量大O左好多, 有少少Booming, 要時間去tune下
個電視櫃睇嚟唔拆唔得

期待佈告
maner394 發表於 2009-10-31 10:54

期待佈告 x2
ikkjr 發表於 2009-10-31 10:55

期待~期待~
kevinlkc 發表於 2009-10-31 11:00

恭喜anthony兄!今次要好好搞正佢....
xlarge 發表於 2009-10-31 11:08

恭喜anthony兄 , 唔駛再拍邊 .

期待report .
HP2210 發表於 2009-10-31 11:13

good stuff 期待佈告
ironZ 發表於 2009-10-31 12:08

睇嚟有排攪, 要遲下先出到report

因為咁先至有藉口再換機
pepsiman 發表於 2009-10-31 10:56

好快手wor, 加上又有老細support, 真幸福!
avmilk 發表於 2009-10-31 11:38

暫時都無O野要再換, 講真呢年半, 我由第一套機開始
差唔多每個月就換一次O野
雖然話係補少少一換一
但都覺得對老細唔住
不過佢都好support我
所以希望換埋隻subwoofer後可以真真正正咁同老細欣賞下O的戲

Ching,我都係用緊M&K 1250,據我所聽M&K 1250 punch感強(即打心口feel),但無嘜掃腳feel,SVS聽過一次,量大包圉感強,但無嘜打心口feel,唔知係唔係呢?
MarkMak 發表於 2009-10-31 11:18

SVS一樣有打心口feel,睇你點SET,所以我唔讚成M&K有打心口feel,但無嘜掃腳feel,SVS量大包圉感強,但無嘜打心口feel
stewartsvsuser 發表於 2009-10-31 12:38

MarkMak 兄

我有少少同意stewartsvsuser兄嘅講法
之前MK畀到我嘅, SVS都可以畀到O的
但SVS就好似用其他channel"溶"合O左
而MK就好似好明顯知到係sub-woofer出聲

但當然, 可能係我set隻MKset得唔好都唔出奇
同我隻MK只係第一隻單元, 而唔係MK最出名嘅推挽式MX系列
只係PC12-Plus同SB1250THX個價接近咁O者

吾知同近期當紅果隻jl比會點
jimmylaw888 發表於 2009-10-31 12:01

jimmylaw888 兄

我會話JL係習MK同SVS嘅優點, 係兩者之間

進階玩家

咁未好掂,係價錢比多dd姐

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我有少少同以stewartsvsuser兄嘅講法
之前MK畀到我嘅, SVS都可以畀到O的
但SVS就好似用其他channel"溶"合O左
而MK就好似好明顯知到係sub-woofer出聲

但當然, 可能係我set隻MKset得唔好都唔出奇
同我隻MK只係第一隻單元, 而唔係MK最出名嘅推挽式MX系列
只係PC12-Plus同SB1250THX個價接近咁O者

100% agree

and also mk really need at least 250 will be better, svs will win at the same price .