設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 人生第一部AMP - Marantz SR5010

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

上咗76應該有幾年了,終於可以開箱了!

一早已想買AMP好耐,一直做資料搜集,之後見平買咗Mordaunt-short 既超入門級書架喇叭先,仲睇緊AMP!

但有天老虎一句:你有位擺咩?

男人做野,有時真係一腔熱情,無諗實際環境!(或者講係入咗自己幻象當中),所以Mordaunt-short被封印

之係加上小朋友出世,梗加無得諗! 唯有乖乖用住3叔渣渣5.1先啦!

之後見到有師兄講用ONKYO 5.1套裝機推傑士,先諗到我都可用3叔駁Mordaunt-short聽住先!咁都唔識

所以Mordaunt-short破冰而出(封咗1年有多 )

直至,上星期初,有日半夜部3叔燒咗!唔知我定小朋友聽完歌無熄到機,所以.....

之後幾日聽歌要開TV喇叭聽 ,聽咗幾日頂唔順同麻煩,

上星期六經過AV"生活",問下P記59咩價位,其實幾靚價(星期日去友蛇道睇,都平唔過佢)

因為有師兄提過最好買可換電源線及有PRE-OUT既AMP,所以唔想買太入門既AMP,但59價位要做分期(因事前無諗住今月買AMP)

特然諗起 Marantz 5010 又可換電源線及有PRE-OUT 所以星期日再出去旺角睇睇

實價同59 差接近4K,決定轉玩馬仔(反正現在聽歌為主,有唔少師兄都話馬仔聽歌OK,就試吓啦!)

星期一提早放工,飛奔旺角落單(埋單$%@&))

同場試下隻好多師兄讚既 - JBL 530 及少D師兄提既 Sonus Faber - Venere1.5

兩隻聽歌,我木耳下都幾好(我自己鐘意Venere1.5多少少,但無試睇戲)

最後想講,呢幾年行過港九不同既HIFI店,係作為未入門既我,身邊又無人可問,其實係有D痛苦

因為喺店叫人試野,其實係有D難(因為無幫襯過又唔識你),有D Sales 仲會黑面、講一D難聽說話(好似唔休做咁),所以好多時都係得個睇字,無咩交流!

好在有76呢個平台及各位師兄姐既分享,令到新手門減少行冤枉路

另外我想讚一讚,我去過而服務及態度都好既店(人夾人緣),唔好果D就唔好提啦!

76FriendsClub AV Gala - Sales 哥哥無得彈,比咗唔少意見及資訊給我
元朗,應該得一間"姐",去過兩次(新舊店各一次),老闆好傾友善同試咗無買都好態度,不過唔就腳要專登入去

今晚送貨,最快明天先有開箱圖!

P.S. 當晚返到屋企執下個櫃順手映下呢幾年入既"解毒片"

CD

CD

Bluray

Bluray

評分

參與人數 18威望 +309 金錢 +300 收起 理由
MartinTong + 10 + 10
andylau.com + 10 + 10 恭喜Ching!
mc27588 + 10 + 10 恭喜Ching!
bigair + 10 + 10 精彩報告
小寶老豆 + 10 + 10 超正!
m600 + 10 + 10 超正!
avad + 10 + 10 一定要加分
babuwa + 10 + 10 welcome to marantz family
nflam + 10 + 10 一定要加分
小瑟 + 100 + 100 精彩報告
babywa1119 + 10 + 10 絕對認同
ahlic + 9 絕對認同
BillBill + 10 + 10 一定要加分
gp250 + 10 + 10
freeworld + 10 + 10 一定要加分
SonSon + 50 + 50
ahtau + 10 + 10 絕對認同 76FriendsClub AV Gala - Sales .
Samson2011 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

LG 49UH8500
Marantz 5010

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

P.S. 師兄們,不要再PM問我啦
我喺有蛇16樓買既(要Trade舊機,但包送)
但其實地庫都做到呢個價(唔包送貨,唔洗Trade舊機),
但地庫無銀色現貨,所以無幫地庫買
全部都要現金價

開箱圖

放入櫃

放入櫃

評分

參與人數 4威望 +230 金錢 +230 收起 理由
bigair + 10 + 10 超正!
小寶老豆 + 10 + 10 一定要加分
fm31331 + 10 + 10
小瑟 + 200 + 200 靚仔

查看全部評分

LG 49UH8500

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

congratulation !! enjoy yr new toy....

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Cyruschow 發表於 2016-1-12 17:25
congratulation !! enjoy yr new toy....

C兄,元朗嗰間唔係汁咗咩,新嗰間請問喺邊道,元朗近我喎

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

enjoy yr new toy x 2
Report please

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

James1967 發表於 2016-1-12 21:20
C兄,元朗嗰間唔係汁咗咩,新嗰間請問喺邊道,元朗近我喎

新店可睇此post
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=211941&highlight=%E7%8F%BE%E4%BB%A3
LG 49UH8500

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kyleckl 發表於 2016-1-12 21:30
新店可睇此post
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=211941&highlight=%E7%8F%BE%E4 ...

Thx 76

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

76FriendsClub AV Gala - Sales 哥哥無得彈 X 2
我都上過去     
好好心機,服務一流,令人感動

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小瑟 + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

恭喜,恭喜。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

恭喜,留名,等你報告