設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 2003987

[討論] 信X 10樓賣黑膠間野啲服務態度

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

2003987 發表於 2016-1-9 23:29

可能你地對炒家冇乜感覺

仲有,今日見到幾隻中文黑膠
係封面底部已有明顯退色,潮濕, 價錢貼上$250-380
真心,有不少市值只有標價的一半? 你們覺得合理咩??

仲有用一句 " 眼睛雪亮的  "
眼睛雪亮的 ,就應該唔支持炒家行為,不少新手可能早招,少左好多血汗錢

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
pekkle69 + 10 + 10 絕對認同
m600 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2016-1-9 23:29

可能你地對炒家冇乜感覺

你呢d咪真正借題發揮囉,開個 post 話人地態度吾好,轉頭又話人地四萬咁口係正常既,最後仲要攞d野上去扮賣挑人機,有思考既人都睇得明啦,講到尾咪話人地二手野賣得貴。

二手或者絕版野根本冇定價,淨計網絡上已經有大把炒家,咁又駛吾駛逐個出 post 講?

除非你係炒家,純講二手炒價根本就冇討論價值,人地開門口做生意,賣幾錢你情我願,借題發揮出個 post 引人入黎鞭屍,呢d真係叫網路欺凌,咁落去仲邊有人開鋪做生意?

如果你真係想鞭佢賣得貴,不如改番個標題直接話佢係炒家。

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
psb + 10 + 10 用家心得
lamwaikit007 + 50 + 50

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2016-1-9 23:34
仲有,今日見到幾隻中文黑膠
係封面底部已有明顯退色,潮濕, 價錢貼上$250-380
真心,有不少市值只有標 ...

我呢句野係指你響度借題發揮呀⋯⋯唉。

另外我從來冇話過炒野係正確。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

星級玩家

10/F 只不入這一間,
費時阻人做生意

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
2003987 + 10 + 10 人地好忙架~~

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

pekkle69 發表於 2016-1-10 11:44
10/F 只不入這一間,
費時阻人做生意

就係呢句野
我聽過廿幾次

" 我做緊野架  你見唔見到
如果唔係買野就走啦"
Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

鑽石玩家

除非係垃圾碟, 二手價無論係網上或二手店都係高,唔係就唔會有"天價碟"。買二手碟本來就係你情我願,就好似auction咁,價高者得,食水深唔深就見仁見智。最緊要係搵到心水價嘅心水碟,唔需要理賣家態度點樣,我哋係買碟唔係同D店家或賣家做襯家,啱我就同你買,唔啱就搵第間,唔使嘥氣徙時間

評分

2003987 + 10 + 10 Psb好

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

唉, 又有呢D貼了

聽我果邊玩古典的朋友都知我講過果位店主. 唔再重覆了.
而我同一D 2手老世都有開兩句, 真的,
聽真人親自對我說, 我在門口路過都聽到一兩次,
唔少2手老世多得佢收多唔少好碟, 唔知幾開心.

呢度有撐派, 有反派, 好心唔好似搞估中一樣la
次次當有人提出問題/不滿時, 就有另一方又話"切, 我都無事, 你有你問題之嘛!"
有時D事, 發生左, 唔係無, 而只係你睇唔到, 也聽唔到. 好似家下暖化唔多關事, 不過家下冬天不似冬天就是事實.

評分

2003987 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

還是好音樂最好.

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

kl122002 發表於 2016-1-10 15:43
唉, 又有呢D貼了

聽我果邊玩古典的朋友都知我講過果位店主. 唔再重覆了.

我好心上嚟分享,
變左我係衰仔咁,
就算當佢態度好啦,
佢啲野真係貴過市價好多,
當通知新人都好吖,
何況佢間野咁鬼死寸,仲成日扮平。

師兄 你都聽講過就知我唔係吹水。。。。。

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

psb 發表於 2016-1-10 13:24
除非係垃圾碟, 二手價無論係網上或二手店都係高,唔係就唔會有"天價碟"。買二手碟本來就係你情我願,就好似 ...

但係或多或少都係有個公認價值係到
叫多十蚊廿蚊我當你租貴

貴幾倍就係有心搵笨。。。。。

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2016-1-10 15:57

我好心上嚟分享,
變左我係衰仔咁,

數字兄 稍安無燥

呢位不是師兄 資深大級人馬是也 他有氣難評

多謝你分享

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。