設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: mryu8182

[其他] STAR WARS 初版 blu-ray OPPO 93 播唔到

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我一直用ps3睇冇事

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

樓主 部機 有冇 摩過? 或是 未 update firmware?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

fsskog 發表於 2016-1-4 13:02
請問各c hing 如果港版買得過嗎?屋企有2008 remastered dvd 版但是美版冇中字,小孩不太明。 ...

如果 純是 為了 字幕 可以買的。如果冇睇錯的話,舊藍光套裝 中的 星1 至 星3 直頭有廣東話配音。

我本來都想買,但見到 現在 又開始 出 星 7至 星9 再加兩套外傳。將來可能又有機會 再出 新的套裝。所以我睇定d 才算。

新仔玩家

唔該晒樓上兩位ching!
咁我可以放心入舊版啦!!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

剛發現 Blu-Ray DISC 7 、8 內的花絮內容極少, 訪問內容只有 1 小時左右,而最值得珍藏的刪剪片段都只有 50 分鐘左右 (前傳、正傳各 50 分鐘),所以如果是星戰粉絲的話,一定要保留 DVD 時代的所有花絮碟呢。

新仔玩家

bluray1080p 發表於 2016-1-6 13:19
剛發現 Blu-Ray DISC 8 、9 內的花絮內容極少, 訪問內容只有 1 小時左右,而最值得珍藏的刪剪片段都只有 50 ...

其餘7隻碟除咗主片之外會唔會有special feature?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

無神論者 發表於 2016-1-6 21:01
其餘7隻碟除咗主片之外會唔會有special feature?

之前我錯手打錯左 DISC 8 同 DISC 9 ,其實我是指 DISC 7 同 DISC 8 雖然係 Cover 晒頭六集 Titel 0既花絮,內容很 HEA, 六集加埋 D 訪問片段都唔夠 2 粒鐘 (得英文字幕, 內容可睇可唔睇)。而此 BOXSET 的花絮焦點全部放晒係 DISC 9 ,大約有 5 個小時花絮 (全中文字幕,部分為標清畫面),其餘六碟的花絮就有班底幕前隨片講評 (新收錄) 及導演講評 (DVD 時的舊收錄),入手時有心理準備 (此 BOXSET 花絮內容並非傳聞中般海量級)。此 BOXSET (不論初版或是 Vadar 版) 都無涵蓋到過去珍藏版收錄的製作特輯長片,如 4-6 部曲的紀錄長片 (近 2 個半小時內容) 的 <Empire Of Dream> 都不在此 BOXSET 內容之列,以粉絲角度來講,此系列的特別收錄部分又再古惑地分拆上市,入貨前要留意。(PS:一定要 Keep 返晒 DVD 的所有花絮碟呢 )  

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
SonSon + 50 + 50

查看全部評分

鉑金玩家

lamwaikit007 發表於 2016-1-5 09:17
樓主 部機 有冇 摩過? 或是 未 update firmware?

好耐無update firmware了, 因為我仲要PLAY AVCHD, 我怕update firmware PLAY 唔到 AVCHD

1萬

白鑽玩家

mryu8182 發表於 2016-1-6 22:51
好耐無update firmware了, 因為我仲要PLAY AVCHD, 我怕update firmware PLAY 唔到 AVCHD

咁就有機會播唔到了。試下搵有冇朋友 用 update 咗 firmware 嘅 oppo93,再試下 得唔得。

又或者,樓主 有冇 第二部 藍光機 試下。