設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: icefatgirl

[流行曲] 陳慧琳 二十週年全新大碟『其後』CD+DVD Deluxe限量版

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

陳慧琳 Kelly Chen - 《請放心傷我》MV

[YoutubeHD]2mT_a4n7thI[/YoutubeHD]

曲 / 編曲 / 監製:雷頌德
詞:小克

不經不覺對坐一個世紀
在等我一句無緣
在等我將愛了斷
看你每個歎氣 我都一直迴避
讓你心死 欠一聲對不起

由此至終 一個你
樂意照顧我體貼入微
但你的愛 令我暗中藏著顧忌
誰不放手 愛到乏味
有自責與遺憾在結尾
盼望我沒太過狠心的放棄

無人能愛我
比你更加多
來生跟你對換彼此角色可不可
讓我嚐痛楚
補償今生的因果
如果可以愛奉還 請放心傷我

知足的你彷彿早已看穿
在等我一句無緣
在等我將愛了斷
你每晚送我暖 抱擁溫度如願
讓我貪戀 卻知冬季很短

從此每刻 一個我
內疚與懊悔等著混和
沒你的愛 獨對這心靈沒協助
回想那天 過重負荷
卻沒勇氣回贈便錯過
盼望接受愛戀不應分對錯

無人能愛我
比你更加多
來生跟你對換彼此角色可不可
讓我嚐痛楚
補償今生的因果
如果可以愛奉還 請放心傷我

留住記憶好麼
從宇宙那邊相愛過
期望我肯付出的比你多

無人能愛我
比你更加多
來生跟你對換彼此意識可不可
讓我嚐痛楚
請求蒼天的許可
如果可以愛奉還 請你丟低我
如果再遇你於銀河 求這個後果

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 超正 X 2 ☆★
psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我訂左,但係我唔知點解覺得遲d會有簽名會
根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變

鑽石玩家

好驚喜!! 香港舊歌手終於都有一位出一隻咁正常嘅新歌大碟,在眾口水翻唱發燒同精選碟中, 顯得特別搶眼新鮮,支持Kelly

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 超正 ☆★ C兄好 !

查看全部評分

鑽石玩家

icefatgirl 發表於 2015-12-31 01:49
陳慧琳 Kelly Chen - 《Let's Celebrate》MV Making-of

"Let's Celebrate" 呢首好有clubbing feel, 正! Kelly 仲好fit好得,用嚟做演唱會主題歌真係好適合

評分

窮小子 + 10 + 10 一定要加分 ☆★

查看全部評分

鑽石玩家

好懷念呢首同明哥合唱嘅歌,依家仲有聽,正

評分

窮小子 + 10 + 10 ☆★ 再加分 !

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2016-1-1 00:20
"Let's Celebrate" 呢首好有clubbing feel, 正! Kelly 仲好fit好得,用嚟做演唱會主題歌真係好 ...

C 兄好 !

☆★  《 其後 》 推出之前,      聽翻呢D  頂住先...

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

psb + 10 + 10 OMG超正!

查看全部評分

鑽石玩家

窮小子 發表於 2016-1-4 14:36
C 兄好 !

☆★  《 其後 》 推出之前,      聽翻呢D  頂住先...  ...

點解連Kelly嘅極品師兄都有咁多㗎,D大碟全部齊晒未?

評分

窮小子 + 10 + 10 C兄好^_^

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2016-1-4 18:38
點解連Kelly嘅極品師兄都有咁多㗎,D大碟全部齊晒未?

C 兄好^_^

未齊架... 想入多隻 ( 風花雪 ) 日版 !

評分

psb + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

窮小子 發表於 2016-1-4 19:02
C 兄好^_^

繼續追尋!! Kelly佢都係短髮sexy D

評分

窮小子 + 10 + 10 絕對認同^_^

查看全部評分

鑽石玩家

窮小子 發表於 2016-1-4 19:02
C 兄好^_^

Kelly佢......唔錯架 ,如果有佢所有完整大碟套裝boxset出。小弟肯定入,但知道唔會太有可能

評分

窮小子 + 10 + 10 慢慢^_^儲翻 !

查看全部評分