設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[其他] 重建完成,一王三后auro3D+對啲咁既野¯\_(ツ)_/¯

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
燒左部x72都仲未有得攞,咁啱edion兄上左8802,換出部7702等我黎啦!接手後…upgrade auro3D,再等埋其他野到齊後…終於趕得切聖誕前組合完成!有大提升呢…不過唔關7702事,係一前三後其中部金仔百聞不如一聽!和果對大喇叭(唔係800D黎,不是800D,is not 800D)但呢對野當真超越哂cp value既極限,autocal能和中置htm4s一樣認得出係大喇叭(large,full range)....
拾仔都棄了jl換了dd12…今日試過幾段戲…dsd,cd192,足夠唔洗分開起多枱兩聲道了,用金仔推前置換到既係終於可以用avamp聽直出聽到從心笑了……
但有少問題,買唔夠平行線所以有幾條要用住平行轉rca出落後級,真係會細聲左3格……ts 和左邊ch都係咁…要換埋先知auro3d分析和x72有冇唔同…

評分

參與人數 12威望 +160 金錢 +160 收起 理由
yuppi + 10 + 10 精彩報告
eric18ngan + 10 + 10 一定要加分
andylau.com + 10 + 10 精彩報告
bigair + 10 + 10
eddychoy04 + 10 + 10 精彩報告
ahtau + 10 + 10 超正! 一定要加分
jason1969 + 50 + 50
wadee + 10 + 10
Samson2011 + 10 + 10
edlsang + 10 + 10
pac + 10 + 10
gp250 + 10 + 10

查看全部評分

吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

冇位放向前,唯有向側打反射………
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄請問你對前置喇叭是什麼型號
好靚仔鍋

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

thank you for sharing

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chanherry 發表於 2015-12-26 02:32
冇位放向前,唯有向側打反射………

窗台?
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

鉑金玩家

恭喜師兄又有新玩具玩!

7萬

白鑽玩家

Congratulation!dd12plus

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kuushun 發表於 2015-12-26 09:12
師兄請問你對前置喇叭是什麼型號
好靚仔鍋

http://post76.hk/forum.php?mod=r ... 862&pid=3688523
我地呢啲低下階層,有錢都做首期買車樓先啦點會大拿拿二十個搞對800D番黎丫…但請勿誤會入呢對唔關虛榮心事真係聽過知道佢咩料先郁佢的 您可以叫佢土炮但我唔介意佢參考別人外觀!入手價連買對二首805s都未得!但能被autocal認出係large fullrange…係要到了某個能力先會cal到的不是大就可以

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2015-12-26 10:46
窗台?

華dee兄我都想放正中對到應……真係諗唔到位…
收唔到入架底唔係放上窗臺就要strike back了