設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lukbruce

[請教] 想問如果换電線插頭內的Fuse,有冇分睇戲既Fuse同聽歌既Fuse的?

星級玩家

Ip3 白金聲音太"恆",配 Elac 唔得,小弟已經試過。反而落 AV amp 就好正。

C hing 可以去配個膽前級, Rotel 做後級,如果Rotel 有 Bypass 玩的話。

可以去觀塘 YS audio (逸星)買個膽前玩下 under 1k.

小弟未玩過膽前,只喺聽過Elac 夾膽機。胡言亂語,不喜勿插

聽歌:淘寶膽前,永恆之音合併機,Creek 50CD
睇戲:LG 65UB9500 Denon AVR-X4100W
            F:Elac 244.2 C:Epos Elan 20 Sur:Mirage OMD 5
            Atmos:Atlantic Onkyo Sub:Sunfire HRS12

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

oldappletree 發表於 2015-12-24 21:12
Ip3 白金聲音太"恆",配 Elac 唔得,小弟已經試過。反而落 AV amp 就好正。

C hing 可以去配個 ...

同意,,我未換金仔前用膽機配elac,,可能有師兄想要的暖味
(Post76 Android 手機版送出)
Harbeth p3esr
accuphase e47ㄢ
cambridge 851n
cardas quadlink sc
vovox xlr
vovox pc

星級玩家

sodiumyung 發表於 2015-12-24 21:56
同意,,我未換金仔前用膽機配elac,,可能有師兄想要的暖味
(Post76 Android 手機版送出) ...

C hing 借位請教一下你用金仔咩型號推什麼型號的Elac 喇叭?

若果小弟日後有機會玩金仔可以參考一下 c hing 的選擇。 謝謝!

睇戲:LG 65UB9500 Denon AVR-X4100W
            F:Elac 244.2 C:Epos Elan 20 Sur:Mirage OMD 5
            Atmos:Atlantic Onkyo Sub:Sunfire HRS12

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

oldappletree 發表於 2015-12-24 22:02
C hing 借位請教一下你用金仔咩型號推什麼型號的Elac 喇叭?

若果小弟日後有機會玩金仔可以參 ...

e470 推244.2

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
oldappletree + 10 + 10 超正!

查看全部評分

Harbeth p3esr
accuphase e47ㄢ
cambridge 851n
cardas quadlink sc
vovox xlr
vovox pc

星級玩家

sodiumyung 發表於 2015-12-24 20:23
我只用過ip3 ,,sr20 red.
hifi tunning 同古河係有味

星級玩家

jastudio 發表於 2015-12-24 20:48
用緊咩嘢機,咩嘢線

C hing,小弟用
馬仔cdp+Rotel的前後級+Elac書架
有3條線用ww
2條電源線,1條喇叭線

星級玩家

oldappletree 發表於 2015-12-24 21:12

C hing 可以去配個 ...

Under 1k都幾平喎
我唔肯定有冇bypsss,可以點睇到?

星級玩家

sodiumyung 發表於 2015-12-24 21:56

星級玩家

lukbruce 發表於 2015-12-26 01:24
Under 1k都幾平喎
我唔肯定有冇bypsss,可以點睇到?

Rotel 咩型號?我幫你上網睇下。

E唔喺喎,上文話你玩前後級 Rotel 。咁事情就簡單了,買個膽前換走 Rotel 前級。用膽前直接接線去後級。大把嘢玩!

膽前大把選擇。要厚聲 老麥, Audiolabor klar,, Audio Research

星級玩家

oldappletree 發表於 2015-12-26 14:04
Rotel 咩型號?我幫你上網睇下。

E唔喺喎,上文話你玩前後級 Rotel 。咁事情就簡單了,買個膽前換走 Rot ...

咩型號我要番去睇下先
老麥即係麥景圖?

其實胆機如果要外國牌子,最平入門可以幾錢?
記得有次去睇野,撞到個c hing.老闆話佢已經玩到十幾萬一部既機。之後佢自己話玩到最後,一定係玩胆機,但中國制的例外