設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 超超傷心Y 記Yama哈尖沙咀陳列室表現

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

真心討論:
本人第一部16年前Marantz , Pioneer , Denon , ONKYO ,ONKYO,再Denon 7200WA. 今天同朋友去買Yamaha 3050 或5100.最後去了尖沙咀通記隔離Yama哈記陳列室試部5100 , 銷售或個位所為專業人士開Terminator Atmos 比我地聽,我自己在家玩緊7.2.4 ,在陳列室試個專業人仕或在播緊7.2.4但子彈前面發射在後頂出,我聽了3-4分鐘後告訴專業人事聲音好奇怪,當然佢話部CX5100 除左有Atmos 又特別有D.S.P 音效,直情當我地白痴仔,叫佢調教過後立即唔同晒。第一大敗原因

跟住叫佢再試部3050 ,佢照駁部3050,如果的器材自己一定唔會好似佢咁駁,2部底音一部B&W  1部Yamaha 底音全部pop pop pop,如果老細見到的下屬咁駁嘢,一定哭一百篇。最好笑係部3050好聲過5100加後級10培。最可適係這位所為專業人事對客態度無表情,最大鑊問佢幾多錢話1萬8仟講不出如叫我們去轉頭睇佢個牌尾數。通記在尖沙咀,我所知近25年,做Y 記代理都好多年丶唔怪得做唔起,原來的銷售人員以為自己好識嘢,原來請來倒米。

最終同朋友去旺角地庫買了部Yamaha 3050. 人家無問都專業解釋,最終朋友買了3050即日送貨,如果有Ching熟適通記尖沙咀Y記陳列室的人,教教佢地啦,真係雖然KEF星光行closed down 的Sales都招績,但當試機及喇叭會用唔同碟試比你職,解釋比你聽。同Y記比KEF陳列室及旺角地庫比,售價的專業性Y記差5年銷售經驗都有。唔怪得今日入Y記陳列室死城一樣,1個客都無

。有時有的牌子如Yama哈做極都做唔起有原因。

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +60 收起 理由
e3837 + 10 + 10 用家心得
ballgor + 10 + 10 絕對認同
ww1338 + 10 + 10 絕對感受,本人都試過
depeche_lam + 10 + 10 絕對認同
gikifk + 10 + 10 絕對認同
ryan123 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

DENON AVC -X8500H
Panasonic 65 GZ2000
Pioneer N-70A
Magnat MR-780
KEF R 900
TDG  NFC-83 X 4
KEF R600C
Earthquake P12
KEF C62
KEF 3005SE x 4
KEF 800DS x 2
MCINTOSH 9000AE
Emotiva XPA 5 G2

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

毒氣室己隨 Patrick 唔係度失去作用, 唔駛再去要試 YAMAHA 去返旺角算

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

算吧啦,果位"SALES"一睇就知係唔恨做之人
佢地收8點,你試下7:30上去....已經熄晒機咁濟

鑽石玩家

依家買嘢仲試乜鬼呀,網上大把資訊,度掂個價錢就買啦

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
komiya + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

tam_kk 發表於 2015-12-24 00:36
依家買嘢仲試乜鬼呀,網上大把資訊,度掂個價錢就買啦

師兄,因為我地係人,可以好公平去選擇自己喜好音色。祗靠網上資料,喜真的可足不出戶。做人有什麼意思,就算李嘉誠身家過仟億、,每日都親力親為啦。這樣無論你大把錢或窮鬼,人生都比別人活得更有意義
DENON AVC -X8500H
Panasonic 65 GZ2000
Pioneer N-70A
Magnat MR-780
KEF R 900
TDG  NFC-83 X 4
KEF R600C
Earthquake P12
KEF C62
KEF 3005SE x 4
KEF 800DS x 2
MCINTOSH 9000AE
Emotiva XPA 5 G2

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

Y記陳列室死城一樣......因為個sales 係喪屍!!!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bigair + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

師兄,比你試完又如何,所有人嘅環境,機同喇叭都唔一樣,有冇意思,唔通買都一模一樣先滿意

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
bigair + 10 + 10 絕對認同
komiya + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

由其事有個高瘦sales 真係非常有禮貌,問多句都唔答你,我以后都唔會去.
nil

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Patrick已經離開Y記嗎?

星級玩家

I think you are really lucky to have the audition
Last time ~ 2 months ago, the AV amp were not connected at all
So no way to ask for demo