設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 木耳人

[討論] 信和M樓細鋪好狗

星級玩家

byingfung 發表於 2015-12-21 23:46
我反而有興趣想知四眼同coolman有咩仇口?

兩間MINI SHOP老細都唔係好人, 如果係好人兩個唔駛反面!  下面嗰間個四眼佬成日串人冇口德, 上面嗰個四眼就笑面虎陰險奸商騙子!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

CPU 發表於 2015-12-21 14:32
樓主又出這些鬧信和鋪頭post,小心五毛話你別有用心,負能量,非資深會員,唱衰某某......。五毛會話唔係呀 ...

人地點睇點講我無辨法,曹操都有知心友,每人遭遇不同,我都係純粹發洩下,個倭仔sales真係好不知所謂!
豈碼等人知,唔好再發生D咁既情况!好似樓上咁講,記低價錢,唔好以為之前無野就等如以后都無野!落左訂亦唔等如D乜!
要詭你,人地大把方法!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-12-21 13:45
信和係甘樣的, 以我自已見過又遇過
1, 有D人真是作大話, 唔入數, 又唔係真的訂左, email假的, 扮有訂(至今 ...

我最火唔係因為果幾十蚊,而係最后果個面口,同埋做生意手法,我知無入數,佢唔平比我係係應該,但係唔係有責任同我講聲?我買唔買都有得㨂下話?或者你唔即場等我去入數返,咁我都可以即走,下一日入完數再去都可以掛?重要無啦啦食炒價喎?唔想平咪唔好用訂貨平過買現貨作招徠囉!
     話說回來,師兄你真大方,不過我係果D為左十元八塊會行多幾間甚至分幾間買既人,所以見網上訂平D先一次過同佢買咁多隻!不過我諗呢D唔算係非正常人類思維掛?
    同埋我唔係喺信和開舖,你唔講真係唔知原來佢地背後咁辛酸囉!(純粹討論下,不喜勿插)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

vinnybm 發表於 2015-12-21 14:18
啊 原來你咁有要求 惟有"忍"!

唔係忍嘅,明碼實價,清清楚楚明買明賣係無問題!

1萬

白鑽玩家

老而不

木耳人 發表於 2015-12-22 03:09
我最火唔係因為果幾十蚊,而係最后果個面口,同埋做生意手法,我知無入數,佢唔平比我係係應該,但係唔係 ...

我有朋友係入面賣動漫野. 真心講, 以前我都係好似你甘樣會好火, 不過有次幫朋友睇左一個星期鋪之後, 個人忽然看穿左姐.
唔好甘火了.
果十元八塊不是想不省, 不過就是因為知果D 野, 有時寧願唔省都唔想煩, 也只去熟的店都唔去信和.

成件事既然你覺得真是有問題 , 不如打去海關問下算不算不良營商手法? 你可以打去海關問下佢地受唔受理.
投訴熱線:http://www.customs.gov.hk/tc/complaint_system/channels/index.html
仲有消委會:
https://www.consumer.org.hk/ws_c ... /howtocomplain.html
還是好音樂最好.

星級玩家

76post 發表於 2015-12-21 23:15
講開呢間鋪原本好好印像, 但小弟訂了alan套6LP, 7月時真金白銀俾左1,000大元落訂, 今日去取貨佢話佢個紀錄 ...

我幫襯咗一樓迷你店好多年,我最近都覺得四眼佬態度愈來愈差,十問九唔應,但啲妹妹仔同佢訂韓國碟時就烚熟狗頭咁。而隔離SKY就一時時,老闆娘就好有禮貌態度好好,但另一個收銀肥佬就認真麻麻,我有次買咗幾隻CD,其中一隻有花走去換碟,個肥佬塊面黑到燶,好似我煩到佢咁,我心諗做生意既嘢係長線,你隻碟有花唔鍾意人換就黑面,眼光太短視。所以我而家多數去WW,起碼佢地唔會串串貢

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

木耳人 發表於 2015-12-22 03:54
唔係忍嘅,明碼實價,清清楚楚明買明賣係無問題!

最弊就係而家唔係明買明賣嘛!  又唔想硬食炒價  又要有冧把  咁唔忍可以點呀?
我就從來都唔理有冇冧把。炒價? 咪等佢炒亁炒淨先買囉
阿倫套銀河歲月同詠麟調都炒唔起la  而家咪可以正常價或可接受價買番la
况且你第一日出馬上去接貨。去大舖買實買到架  大舖又唔會亂標價

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-12-22 07:03
我有朋友係入面賣動漫野. 真心講, 以前我都係好似你甘樣會好火, 不過有次幫朋友睇左一個星期鋪之後, 個人 ...

由佢自生自滅,睇佢都唔擺得耐啦!都唔知D差價係咪落左佢自己袋

星級玩家

師兄你就蠢左啦, 俾左錢先至發現佢收正價, 俾著我即場話唔買
我幾年前o係佢度訂碟唔見左單, 都俾佢食左訂
最唔忿係佢最初話可以退返錢, 但最終不了了之
自此我就無再去過佢度買碟
一百幾十由得佢, 留俾佢第日執笠用

星級玩家

c6001445 發表於 2015-12-22 08:20
我幫襯咗一樓迷你店好多年,我最近都覺得四眼佬態度愈來愈差,十問九唔應,但啲妹妹仔同佢訂韓國碟時就烚 ...

依家成個場都係咁
自問又唔係成日幫襯, 做老板無必要對每個人都恭敬客氣
好似13樓coolman咁cool都有人撐, 咁多人幫襯, 係未先?   
就證明唔係個個都要烚熟狗頭咁先有生意

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
lamwaikit007 + 50 + 50

查看全部評分