設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] 入門用Micropod x 5 + the ball

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
入門用Micropod x 5 + the ball (bass)+ Onkyo 507/607得唔得?  比d意見

http://www.scandyna-speakers.com/Products/The_ball.aspx

見網上好少人講" Scandyna the ball"

Thank you

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Micropod  ok for入門

高級玩家

阿飛

好q

進階玩家

有無朋友用過Scandyna the Ball (Bass)? thx

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我諗真係唔多人用呢個做SUB, 大家都係對大牌子比較有信心!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

進階玩家

我用緊the ball...
咁ge價錢, 佢會比返咁多貨你
唔會係「唔得」, 但同d貴價大牌子比, 咁緊係弱d啦, 唔係就個個人都用the ball啦
Scandyna同Onkyo係夾, 放心

進階玩家

E....我都有諗過Micropod x 5 , 即係變左5.0   但會唔會好怪呢??

進階玩家

E....我都有諗過Micropod x 5 , 即係變左5.0   但會唔會好怪呢??
jonesmak 發表於 2009-10-30 17:16

The Ball 係個Bass囉。   我見5 x Micropod + 1 x the ball 賣 $6500 ,我要求唔高,想試試入門高清音效。   Mirage MX5.1 細d又靚仔,但又似out of my budget.

進階玩家

請問其實買Onkyo 607先, 用住舊Sony cheap cheap 5.1套speakers先得唔得架?  
Sony Home Theater HT-K215

Speakers: SS-MS215, 5cm cone type.
Rate impedance: 8ohms
Power handling capacity (max input power): 60 watts
Sensitive level: 86dB (1W, 1m)
Freq range: 150Hz - 20,000Hz

Subwoofer: SA-WMS215, 16cm cone type
Continuous RMS power output (8ohms, 20-250Hz)  : 50W
Reproduction freq range: 32Hz - 250Hz

Thanks for advice.

進階玩家

$6500 可以先買 2.1 玩住先
Micropod x 5
十仔 可留意二手市場 , 呢幾日有好幾隻 Veloydne 入門系列出售