設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: restahaus

[討論] Yamaha A-S 801 或 Marantz PM 8005 好?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

restahaus 發表於 2015-12-16 22:11
Yamaha 兄 , (1) 我可不可以把 Yamaha A-S 801 連接到電腦聽收音機? (2) 為什麼 友誠賣 $5xxxx Yamaha A- ...

1. 小弟唔清楚……因為唔知師兄你部電腦有邊類型output可以接部amp input!

2.誠誠賣緊水貨定行貨先?代理就一定係行貨……
如果一邊係賣水,一邊係賣行,差距幾百蚊,師兄你實識點選擇! 重有,as801要賣到五皮幾咁貴咩??小弟唔知價錢
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ken000283 發表於 2015-12-17 06:38
係咪即係大彭野就Y記 ?
聽人聲就馬仔?
Y記的聲係咪爽硬的 ?

師兄,去耳聽為實啦~{:8_30:}
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

星級玩家

terryc 發表於 2015-12-17 17:47
師兄,去耳聽為實啦~{:8_30:}

我已經比的舖頭點晒相 ...., 要潛水一排先 ...

兇宅電器都有馬仔, 但無賣 8005

星級玩家

terryc 發表於 2015-12-17 17:44
1. 小弟唔清楚……因為唔知師兄你部電腦有邊類型output可以接部amp input!

2.誠誠賣緊水貨定行貨先?代 ...

801水貨應該無 240V , 因唔見佢好似以前的yamaha低價機有 jumper

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ken000283 發表於 2015-12-18 05:22
801水貨應該無 240V , 因唔見佢好似以前的yamaha低價機有 jumper

師兄,有後門貨的……(抽起保用証的220V)

星級玩家

terryc 發表於 2015-12-18 17:08
師兄,有後門貨的……(抽起保用証的220V)

哦....明白了,thanks 師兄!
即買果時問清是否通利行貨?睇清楚封箱膠紙有無

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ken000283 發表於 2015-12-18 18:49
哦....明白了,thanks 師兄!
即買果時問清是否通利行貨?睇清楚封箱膠紙有無 ...

要留意箱底底部膠紙就真~

進階玩家

terryc 發表於 2015-12-18 19:39
要留意箱底底部膠紙就真~

1. 後門貨從何而來?
2. 後門貨是不是退貨?

鉑金玩家

一直做CDRom望左呢個post好幾日,終歸都申請左會員reply...各方高人包函小弟目不識丁
回樓主:小弟都係山葉As801用家,買日本水貨帶回港,約港紙[^00, intel nuc經usb出,
加上初入門不想太大投資,在台灣搬一套Usher S820學著聽

買機前只到過旺角三四間店舖試聽過三四隻amp(有些店hard sell些over budget的給我,我連品牌都沒記住),
覺得as801音色正中,力水夠(以入門機講)略清冷,但不明顯,可能跟現時喇叭有關,音場不算開濶,但定位算ok, 播流行曲剛好!播classic有點小氣。總體連家中雌火龍都滿意就算。=D

鉑金玩家

Wesleyii 發表於 2015-12-19 16:17
一直做CDRom望左呢個post好幾日,終歸都申請左會員reply...各方高人包函小弟目不識丁
回樓主:小弟都係山葉 ...

Usher s520先啱