設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jjmouse

[討論] 個團購JL AUDIO 好似好冷淡咁既。。

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好野....不過太貴,
不是很多人肯用咁
多錢買Sub仔

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

sub 仔係睇戲部份都佔幾重 !

應該有 50% 掛 !

其實用 15k 去買個 sub 仔.... 都可以接受到既 .... !

如果按比例 .... 全幅器材成 50k .... 咁用 15k 去買 sub仔...

唔算過份 既 !

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

無得追...自己夠用就算...
當然有錢人另計

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

no money no talk,

進階玩家

無錢啊!!!

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我覺得應該係各師兄本身都應該有隻唔錯及滿意o既十仔,突然間要升級一隻差唔多要二萬蚊,甚至更高,超過萬幾二萬蚊呢個心理關口真係好難過到架!
aiken 發表於 2009-10-28 17:55

十分同意師兄講法!
如果單以「買一隻十仔」計,咁皮幾兩皮都真係幾貴下,講出黎都覺得誇張。
不過以JL為例,佢果種超低音係可以完全融入音場之中,間接令全部聲道都有好大提昇感。
咁如果將件事睇成呢萬幾蚊並唔係單買一隻十仔;而係投資在幾隻喇叭既提昇上...
咁除開計落每隻都係幾K遮,你加大幾K買喇叭都未必有咁大效果啦!
何況十仔重係AV既三甲命脈,我諗重手D都一定唔會落錯注。
問題只係「一擲萬金」;始終唔係人人隨便就拎得出呢份勇氣,同埋好難向(唔了解內情既)身邊人交待...
如果因為咁而攪到家宅不和,咁重更加NO GOOD添。
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

皮幾野,我唔會投資在AV,仲要系隻sub仔,如果你有機會現埸睇驗過F14起飛聲,咁就唔會再對AV有所求。
bbaba 發表於 2009-10-28 13:39

師兄既睇法有D講到~ 食過魚翅就唔會再吼粉絲....咁喎! 不過我就兩種都鍾意食!
至於F14,如果屋企擺得落而我又供得起,咁又唔怕請佢返黎呀...
到時日日聽住D咁勁抽既引擎聲,又睇下要幾耐先會震聾自己先。
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

好有興趣,可惜無錢...
yueming1004 發表於 2009-10-27 22:37

我都係..........
200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

老實講﹐因為cone size得10"﹐單睇F110的benchmark唔會覺得呢個subwoofer表現好出色。當然外觀體積都要計入考慮之內﹐十幾K買10"抵唔抵就要自己想想。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

貴有貴玩, 平有平玩! 最緊要自己收貨.