設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[耳機配件] Labkable 聲明

新仔玩家

Labkable Pro Shop

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Labkable 聲明

近日網上流傳質疑本公司與某公司高層合照及所使用其魔術貼令其他人仕產生不必要的猜疑或誤會, 本公司無意聯繫兩者令人産生誤會, 藉此聲明澄清有關傳言。

• 有關Mr. James Jeong親臨本公司純屬個人參觀及交流, 而我們亦於10月31日中午事先得到其本人書面同意才上載合照至本公司facebook網頁上;
  • 本公司在所有宣傳上從來沒有暗示或明示某款使用該公司魔術貼的耳機線是合作產品, 對引起之誤會深感抱歉。而該魔術貼是韓國分銷商免費供應予我們作包裝之用。按對方要求,自2015年11月18日開始, 該款魔術貼已停止使用於本公司的所有產品內 (出口韓國除外);
  • 直至現在為止, 本公司未有與韓國Iriver公司進行任何商業活動。

本公司一直以誠待客,連串本無關連的圖片致成不幸的巧合令人產生誤會,我們深表歉意。

銀級玩家

咁,之前上左當的消費者,你地會唔會full refund?
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

星級玩家

chowyeung 發表於 2015-11-24 16:03
咁,之前上左當的消費者,你地會唔會full refund?

佢會覆你先算,晒氣

進階玩家

antony1104 發表於 2015-11-24 16:20
佢會覆你先算,晒氣

師兄有見地,

佢地會覆你真係奇, 佢覆先算。

佢地到今時今日都唔回覆薰衣草既問題, 而且今次又避重就輕回答問題, 真係..........

星級玩家

如果有心出聲明澄清, 好心你就去埋自己官網及facebook 出聲明啦

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

Lab記都只是想攪清疑惑才這裡出聲明,事緣始終源起於此,只在這出聲明亦非常合理,我不是當事人不清楚誰是誰非,但起碼眼見佢地真的有心作出澄清,都算負責任,說實在耳機市場太多真/假用家,在76更加不得而知,有需要就去消委會求助會更有效。

進階玩家

michael 發表於 2015-11-24 18:51
Lab記都只是想攪清疑惑才這裡出聲明,事緣始終源起於此,只在這出聲明亦非常合理,我不是當事人不清楚誰是 ...

師兄,呢件事其實唔簡單,由第一次有師兄Post左張Lab記薰衣草耳機線既耳掛秘密後開始,再加上Lab記CEO Edmond既宣傳易文章後,我地一班76友都對佢地既商業道德及誠信已經有一定的質疑。
而且今次Lab記既誤導和AK合作事件簿上,已經令眾多師兄都很失望,而且這件事的回應是已經不是由CEO Edmond去回應,而是由一位不知名的員工去回應AK事件,所以這間店舖誠信已經對我們有一定的影響。
如果當初不是CEO Edmond的宣傳易行為及問非所答的梁特行為,我們就不會這樣。怪就怪這位CEO的“優良公關技巧”令到我們也麽不滿。

評分

參與人數 2威望 +19 金錢 +19 收起 理由
chowyeung + 10 + 10 Well said
joeywlam + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

Maryamri 發表於 2015-11-24 20:56
師兄,呢件事其實唔簡單,由第一次有師兄Post左張Lab記薰衣草耳機線既耳掛秘密後開始,再加上Lab記CEO Ed ...

事緣始終源起於此,只在這出聲明亦非常合理? 咁不如D 醫療事故都只同當事人講sor9ry 私了算啦, 吉X 家又求其上網/what's app group 回應福島米流言啦, 仲洗乜出offical 聲明姐?

真係有心出聲明道歉/澄清, 唔該當當正正去埋自己官網/FB出聲明啦

科林玩家

唔係不必要架... 好必要架

星級玩家

玩 head fi 嘅朋友 , 唔 , 淨係只識得比錢 , 唔係水魚 , 我相信 , 絕大多數都係有要求嘅音樂愛好者 !  

無論哩間公司 係哩個問題上係有心誤導 或 真係無意都好 , 自己官網都唔出聲明 , 比人話佢側側膀 , 都好合理正常 !