設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主:

[~ 原創影評 ~] Atmos 3D DBox版《飢餓遊戲終極篇:自由幻夢2》無乜劇透!

白鑽玩家

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

gashapon 發表於 2015-11-30 09:41
我記得之前我寫Part1的影評時都有講過呢個"game"的制度只會令市民更加想反抗政府. 因為你每年都要搵一d小 ...

咁多集最差咁集,文戲多悶場多我還可以,所有d角色行為戇狗到不行我當角色設定,男女感情婆媽呢個世代興咁我呢d老野識條鐵亦都費事駁,但當我睇到政府軍無厘頭收皮果下真係睇到火到黎勒,使唔使咁兒嬉到咁呀,之後鬍鬚總統仲o係花園好鬆容咁同女主角吹水,妖~~你有病性格大逆轉連人都唔想做都唔代咁自暴自棄丫,同埋比小小篇幅交代下佢變化既心路歷程,你忽然咁樣跳法個人黎講好x難接受,仲諗住出part 1, 2 BD boxset 一次過買,而家堅可以慳翻啦,鬼暗眼當佢得兩集算數勒!。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 hahahaha........絕對認同!

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

lkljason 發表於 2016-3-18 12:33
咁多集最差咁集,文戲多悶場多我還可以,所有d角色行為戇狗到不行我當角色設定,男女感情婆媽呢個世代興 ...

我覺得好多"3部曲"都係咁, 基本上個世界觀都差不多設定, 唔係戰後世界就係唔知點解大部份人死晒. 跟住又有一個政府懶公平咁控制d市民等等. 我一直都覺得女主角都唔想成為英雄, 佢根本只係唔想死可以回家...點知整整下變埋精神領袖...而奸角永遠由好勁突然最後一集變得好蠢...

首都總統頭2集明明好smart, 但第3集好似變了另一個人. 我唯一想到的原因係因為最後一集, 要埋尾所以將佢改成"傻仔d"令主角可以打敗佢地.

N年前有州長"阿諾豬華生力啤"拍果套"running man", 電視台見佢係咁過關都懂得用特技扮整死佢啦....有咩理由年年播hunger game都唔識得咁做...仲話要控制市民....

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

咁都有人讚珍妮花好戲嘅!

飢餓遊戲終極篇 自由幻夢2 2.jpg

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

gashapon 發表於 2016-3-18 13:26
我覺得好多"3部曲"都係咁, 基本上個世界觀都差不多設定, 唔係戰後世界就係唔知點解大部份人死晒. 跟住又 ...

要埋尾都唔好咁樣丫!婆媽野就cut左佢,交代多d鬍鬚總統既變化丫!
咁影后我無話佢做得差,但咁樣埋尾真係天氣不似預期囉!如果唔係女主角我一早離場止蝕啦!

2萬

三潮玩家

J J

朗 發表於 2016-3-18 14:21
咁都有人讚珍妮花好戲嘅!

好戲極都挽救唔到劇本既不濟!
聽講小說已經比人小到九彩