設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: cwyip

[流行曲] Kylie Minogue 新碟Kylie Christmas

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

有冇黒色膠不是我老作,我的而且確問過某唱片店,佢話同發行商攞貨是黑色膠,如果真係要先攞一隻,因為冇人話要,就係因為呢個答案,安全起見我先是自己上官方網頁訂,我從來冇叫人聽我講,只是溫馨提示返某唱片店的答案,我亦提示最好去問返HMV,因為我的消息不是從HMV得來的。
官方網站賣的當然是白色膠,寫到明寫得非常清楚,但香港發行的資料就沒有寫清楚,我只是說明從香港某唱片店得到的答案,好心提醒下。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

星級玩家

樓上師兄唔好勞氣, 明嘅!!

其實有時買碟呢, 唔駛做得太複雜.
香港而家出咁多制式嘅碟, 咁多冧把唔冧把嘅嘢已經搞到啲老細一頭煙. 而且資料唔夠, 唔會係怕得失你, 只怕訂到返嚟唔啱嘅就煩! 可能咁就答你一啲最"標準"嘅答案 - 即係掉個波俾你, 你博嘅就試, 錯嘅都唔關我事.

問HMV? 嘥氣! 啲後生仔女有啲連揸隻膠都唔識揸!! 你有你道理係"問清楚先". 只係冇乜人可以清楚答到你.
就係因為香港識玩碟人多, 衰在賣碟嘅人唔識玩碟, 所以我想講: 憑直覺, 要夠眼利.

當然資料好緊要 - 外國嘢話係咁出就咁出, 如有乜版物版都會清清楚楚講明 (包括今次嘅"顏色").
進口入嚟嘅就係負責賣咁簡單. 如果撞啱嗰個唔夠熟香港以外嘅市場, 你問佢咁"尖銳"嘅問題佢咪O哂咀囉!! 有時分分鐘香港玩咁多制式佢哋都分唔清, 記唔哂, 那怕直接問唱片公司又如何? "還求"瀨咁多次撻就係好例子.

以上係我由買cassette帶到CD去LD經MD過DVD上blu ray再返落黑膠30年嘅經驗, 只屬分享, 不喜勿插.
(BTW我係好後生的, 未有耐到四字頭哈哈!!!)

星級玩家

icefatgirl 發表於 2015-12-20 01:34
有冇黒色膠不是我老作,我的而且確問過某唱片店,佢話同發行商攞貨是黑色膠,如果真係要先攞一隻,因為冇人 ...

"溫馨提示"

I will buy one more if there is black version later....
www.facebook.com/vinylover - Vinyls that we will listen till us apart

星級玩家

sineadeddie 發表於 2015-12-20 03:32
樓上師兄唔好勞氣, 明嘅!!

其實有時買碟呢, 唔駛做得太複雜.

"問HMV? 嘥氣! 啲後生仔女有啲連揸隻膠都唔識揸!! "  x 2

I also experienced the same.  She opened and put back the vinyl for me.  Then after 10 seconds without success, I told her to let me do it.
www.facebook.com/vinylover - Vinyls that we will listen till us apart

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

無哂, 買唔到
希望下年聖誕會出返deluxe版黑膠, 追加返bonus song落膠度

鑽石玩家

睇見師兄們不捨不棄,先知咩叫fan,小弟對Kylie好似娜姐咁, 漸漸淡...最後果隻Kiss Me Once deluxe版都好少聽

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

lamwaikit007 發表於 2015-11-16 23:32
師兄,唔好意思。你誤解了。

我的意思是說 Kylie 本身 錄製此碟 時是在 歐洲 錄製 或 在美國錄製。

我和你一樣,那個國家的歌手就買那個國家的版本
(Post76 Android 手機版送出)
現役: Sony STR-DA5800ES, BDP-S5000ES, BDP-CX7000ES, DVP-NS9100ES, SCD-5400ES
退役: Pioneer LX82 Amp, LX53 BD Player, LX50 DVD Player, LX70 DVD/HDD Recorder
Sony 9000ES Pre+Power+Sub-Amp, NS999E DVD Pl

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

[YoutubeHD]4pPpxsbqxR8[/YoutubeHD]

Kylie - It's The Most Wonderful Time Of The Year (Studio Video)

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

[YoutubeHD]gl2Qw0Mw1sY[/YoutubeHD]

Santa Claus Is Coming To Town (Featuring Frank Sinatra)

[Chorus - Kylie:]
You better watch out
You better not cry
You better not pout
I'm telling you why
Santa Claus is coming to town

[Verse 1 - Frank Sinatra:]
He's making a list
Checking it twice
Gonna find out who's naughty or nice

[Pre-Chorus - Kylie & (Frank Sinatra):]
He sees you when you're sleeping
He knows when you're awake
(He knows if you've been bad or good
So be good for goodness sake)

[Chorus - Both:]
Oh, you better watch out
You better not pout
I'm telling you why

[Pre-Chorus - Both:]
He sees you when you're sleeping
He knows when you're awake
He knows if you've been bad or good
So be good, be good for goodness sake

[Chorus - Frank & (Kylie):]
You better watch out
(You better not pout
I'm telling you why)
Santa Claus is coming to town, (to town)
[?] on his way (O.K.)
He's got [?] all over the [?] (Oh, yeah)
He's Santa, he's coming to town
There you go
(Oh, yeah)

1萬

白鑽玩家

[YoutubeHD]VcxElVJ0cbg[/YoutubeHD]

Kylie Minogue, Christmas Wrapping, live, London, 11/12/2015