設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akira28hk

[PS4/PS5] MGS V Platinum

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

mike384 發表於 2015-12-14 13:04
哦, THX!!
我覺得易玩過上一排偷貨車, 班SKULLS真係癲癲地, 我CHICKEN埋去偷架裝甲車, 再邊退後邊打佢地, ...

其實可以的話最好唔好殺人, 因為"no kill"係有分加, 殺人會扣分的~~

skulls就無所謂, 殺o左佢仲可以fulton埋upgrade 件parasite suit~~

mission 16 我就係架車成日爆, 所以我引o左幾隻skulls去老遠先慢慢打, 打完先至開走架車~~

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

gashapon 發表於 2015-12-14 13:12
其實可以的話最好唔好殺人, 因為"no kill"係有分加, 殺人會扣分的~~

skulls就無所謂, 殺o左佢仲可以fult ...

我打M16時都係咁, 開了架裝甲車係咁後波, 去到中間先同佢地慢慢打, 就唔怕打中架車.

咦, SKULLS條屍可以吊埋走架?? 走寶添
等運到

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

mike384 發表於 2015-12-14 14:22
我打M16時都係咁, 開了架裝甲車係咁後波, 去到中間先同佢地慢慢打, 就唔怕打中架車.

咦, SKULLS條屍可以 ...

一開始fulton未夠高級的, 好似都幾後期先得.

呢幾隻skulls算易打了, 遲d試下4個"美女skull"仲煩...

黑鑽玩家

gashapon 發表於 2015-12-14 16:35
一開始fulton未夠高級的, 好似都幾後期先得.

呢幾隻skulls算易打了, 遲d試下4個"美女skull"仲煩... ...

哦~~thx
好不容易又打多排, 跟蹤+暗殺, 試了幾次想生擒都未得....搞到要係聽完佢地傾計後, 係路上裝c4, 4粒一齊爆, 炸到佢飛起xd
知道生擒會好d...返基地後阿博士話會整battle gear畀我, 但只見工廠, 又係開發見唔到, 係米又要乜條件?
呢期成為了問題少年添~
等運到

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

mike384 發表於 2015-12-15 09:21
哦~~thx
好不容易又打多排, 跟蹤+暗殺, 試了幾次想生擒都未得....搞到要係聽完佢地傾計後, 係路上裝c4, 4 ...

metal gear 只可以t mission用, 即係自己用唔到, 原因係因為kojiman發現metal gear會影響game平衡所以最後無比主角用. 

黑鑽玩家

唔知點解, 打救老人個MISSION時, 唔覺意跑左出去, MISSION ABORTED...
返返出黎後, 就索性打著D SIDE OP搵下錢先, 事關擴建基地都真係好使錢下~~~XD
非州個地圖都差唔多打哂~攞左唔少人材, 又到問題時間, 如果基本的人材容量FULL左係米收唔到人? 定會點架?
車輛而家多左好多, 不過架架咁大隻真心冇乜用? 裝輪戰車又唔靈活...
原來我重未有狗仔...好慘, 遲D返阿富汗搵返隻先.
等運到

星級玩家

mike384 發表於 2015-12-16 10:25
唔知點解, 打救老人個MISSION時, 唔覺意跑左出去, MISSION ABORTED...
返返出黎後, 就索性打著D SIDE OP搵 ...

Full咗都可以收,會自動dismiss啲低level過收返黎既人

黑鑽玩家

Akira28hk 發表於 2015-12-16 15:42
Full咗都可以收,會自動dismiss啲低level過收返黎既人

原來如此!! 多謝哂.
今晚繼續努力, 打返MISSION先, 好似話要救個五個小朋友的家長~
等運到

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

mike384 發表於 2015-12-16 10:25
返返出黎後, 就索性打著D SIDE OP搵 ...

狗仔好有用嫁, 我覺得仲好用過Quiet, 至少DD連屋入面d人都會mark到出來.

我依家需要大量Fuel同啡色common metal 資源, 因為加建基地要好好好好好好多.... >.<

黑鑽玩家

gashapon 發表於 2015-12-22 10:30
狗仔好有用嫁, 我覺得仲好用過Quiet, 至少DD連屋入面d人都會mark到出來.

我依家需要大量Fuel同啡色comm ...

唔知係錯過左乜, 而家都未有狗仔, 已去返阿富汗捉返唔少狼了...都係未有反應.
由於QUIET太嗜殺, WALKER除了行快D外真係冇乜用, 成本高呀, 所以而家基本上都係用返馬仔.
資源就OK, 收返唔少貨櫃了, 我基地大部份部門都昇到LV3(所以當時好莫財XD).
發覺好多開發都係做樣, 冇乜特別用途, 尤其係殺得死人個D, 而家長短火都係瞓覺槍XD.
話說而家MISSION去到[奪回基地], 玩了幾次都差D(有次貪心想回收大佬但結果驚動左所有人...), 冇哂心機後出返阿富汗做SIDE OPS, 有一派係大基地救人, 重諗緊點樣係唔殺人下救人走佬.
等運到