設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: iMac

[請教] 想買套5.1筆直10K, 有咩選擇...??

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

iMac 發表於 2015-11-12 11:54
我就係新手唔敢買2手嘢呀...一陣買返去唔用得實比財務大臣煩死~

如果全新呢個組合15K搞唔搞得掂呀?{:1_3 ...

全新JBL e10 amazon $1250
520 全新水  2980
530 全新水  4380
636/646  新 45XX
低音老秦10吋 2K / JBL ES150~~2K幾

應該剛夠

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

oxgoodjob 發表於 2015-11-12 12:01
10k budget都要推jbl 530...
唔駛hard sell成咁呀麻?

所以推 2對 ES10~~CP 值 前面可以慢慢升級
99USD HKD $1250~~JBL.com 直送
OUT PUT 好壞~~喇叭行先~~

科林玩家

oxgoodjob 發表於 2015-11-12 12:01
10k budget都要推jbl 530...
唔駛hard sell成咁呀麻?

ONKYO 646我上PRICE.COM搵都要$5850...+埋4K 10仔咪係咁先...我攞多5K都應該還可以(捱兩個月麵包)...但又可以買到咩喇叭呢?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

~嘉輝~ 發表於 2015-11-12 11:36
好多喇叭數字都可承受大功率~~但出來啲聲~~又散又刺耳

es10 可去 onkyo showroom 聽~~佢用緊6隻做 surro ...

有地方~ 更係有大玩大啦!唔想煩~ 咪一套過囉!要靚仔~ 係要有啲犧牲。   

科林玩家

~嘉輝~ 發表於 2015-11-12 12:02
全新JBL e10 amazon $1250
520 全新水  2980
530 全新水  4380

師兄你咁鬼似SALES架 好似見住我個袋有幾多錢咁

你個價錢邊度買到呀?

咁而家我鎖死ONKYO 646先...到時再試下...應該差不多價錢我唔會聽得出有咩分別

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jackt 發表於 2015-11-12 12:12
有地方~ 更係有大玩大啦!唔想煩~ 咪一套過囉!要靚仔~ 係要有啲犧牲。      ...

先唔講效果
我之前一套過~~升級好難放~~新手先會買一套過~~但新手又唔會買二手~~蝕到啪啪聲

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

iMac 發表於 2015-11-12 12:13
師兄你咁鬼似SALES架 好似見住我個袋有幾多錢咁

你個價錢邊度買到呀?

我剛換晒~~所以知價
又比較好多唔同喇叭
玩呢啲我自己好計 CP 值
最好二手嚟二手去

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

~嘉輝~ 發表於 2015-11-12 12:19
先唔講效果
我之前一套過~~升級好難放~~新手先會買一套過~~但新手又唔會買二手~~蝕到啪啪聲  ...

I am so sorry! 如果錢唔多、身唔痕,正常一套嘢可以玩好耐。   

不過如果有要求,咁就唔好考慮套裝啦!   

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

iMac 發表於 2015-11-12 12:09
ONKYO 646我上PRICE.COM搵都要$5850...+埋4K 10仔咪係咁先...我攞多5K都應該還可以(捱兩個月麵包)...但又 ...

買 4對 ES 10 先 5K HKD

<========DTS:X  ATMOS 官方標準建議

所有喇叭一樣

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jackt 發表於 2015-11-12 12:26
I am so sorry! 如果錢唔多、身唔痕,正常一套嘢可以玩好耐。     

不過如果有要求,咁就唔好 ...

如果錢唔多、身唔痕,正常一套嘢可以玩好耐
<====我當年又係搬新屋買機時都係咁同老婆講~~~我真係真係真係以為可以玩好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐好耐
咪一樣