設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: jc2ssych

[藍光影碟] 有鐵賣 (updated May.19)

專業玩家

幫推 好多正鐵

白鑽玩家

jc2ssych兄唔使勞氣,我在此都買了不小二手碟,亦有議價但賣家只說回覆最平一樣成交。
在這不是只有你一人有鐵賣,你須知二手物品可高出本身價值亦可一文不值。
jc2ssych兄唔使勞氣,你就志在散貨,人家議價想再平啲只係角度不同而已。
如果你用呢種態度處世成功機會比較低少少,都唔賣俾micomicohk問題唔大,大家都冇損失呢。

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

micomicohk 發表於 2015-11-18 20:24
jc2ssych兄唔使勞氣,我在此都買了不小二手碟,亦有議價但賣家只說回覆最平一樣成交。
在這不是只有你一人 ...

micimicohk唔使咁長氣,我在此都了不少碟,有二手亦有全新,
亦有接受議價但鮮有厚顏離譜還價,最後跟有禮貌的師兄一樣成交。在這當然不只一人有鐵賣,其他帖中有市面貨量流通的,亦有斷了貨的,你須知二手物品,未必要受你還價說成一文不值。

micomicohk唔使咁長氣,就志在散貨,人家離譜議價想再掠一大截只係份人比較貪心而已。
如果用呢種態度賣碟,對買賣雙方嘅尊重會比較多返少少,送晒朋友都問題唔大,大家都冇損失呢。

by the way, 多謝回覆推帖。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Nolan + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

白鑽玩家

jc2ssych 發表於 2015-11-18 22:12
micimicohk唔使咁長氣,我在此都放了不少碟,有二手亦有全新,
亦有接受議價但買家鮮有厚顏離譜還價,最 ...

jc2ssych唔係我長氣,係你先開帖文所以覆你,既然價可少議出價還價係一買一賣,冇人用槍指住你要賣,出口傷人,jc2ssych禮貌有幾多?戰狼300兩隻冇中文不散賣,出價200元賣就賣唔賣就拉倒,點樣厚顏離譜還價?如果我係二手佬咁另作別論。

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

micomicohk 發表於 2015-11-19 13:33
jc2ssych唔係我長氣,係你先開帖文所以覆你,既然價可少議出價還價係一買一賣,冇人用槍指住你要賣,出口 ...

見你一把年紀,尊稱長者一聲阿叔。
可是阿叔你急於回帖,思維紊亂。

首先講我開帖係用黎放碟,已講到明唔賣俾你,亦從來無邀請你覆帖。
何解阿叔你不請自來,多次在此回帖?是擦存在感還是好心來推帖搏加分?

阿叔你開口埋口講自由市場一買一賣。價當然可以講,但講價同時
亦睇得出一個人有幾貪心。120蚊買七隻bluray都仲可以開口問能否再平啲,
咁樣講價心態好明顯啦。你唔洗咁低調PM講價喎,公開講嘛。

第三,阿叔原來你拘泥於戰狼300無中字。請恕我直言。
你都 on_嘅,要睇中字咪去買港版膠盒囉,買乜_嘢鐵盒呀?
300/300-2全個地球嘅鐵盒版都無中字架啦。你識唔識架?我賣鐵盒又唔係賣字幕。
你都未諗清楚其實真正想買乜,就上黎我個版壓價。
阿叔,我唔講粗口鬧你我覺得我好斯文架喇。

其實你係唔係買唔到平嘢唔高興呀?唔洗勞氣喎。
你話全個76又唔係得我一個有鐵賣。想兩舊水買兩隻戰狼300,
你出個價咁靚,實大把師兄爭住賣平嘢俾你啦,唔洗再黎我帖度留言架喇。

阿叔再一次留言推帖,多謝你先。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Nolan + 10 + 10 絕對認同
bellyjerry + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

好多正碟,助推

白鑽玩家

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

鑽石玩家

update

評分

Nolan + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

update

評分

Nolan + 10 + 10

查看全部評分