設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: frankpoon

[HDMI線] SONY HDMI線 DLC-9150ES 開箱

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

就黎去日本…唔知入唔入返條好…

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

nannan 發表於 2015-11-5 14:21
Hdmi係睇條嘢,唔係睇過盒嫁播
(Post76 Android 手機版送出)

樓主話輸人唔輸陣!
質係條hdmi買返來個盒靚看個盒都開心d, 唔通俾個爛鬼膠袋你會開心嗎?
你真係輸人又輸陣 (講下笑) 你千祈唔好嬲
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

樓主無講錯, 畫質(這價位)就連coffe也不能win(一出畫面就知輸多少), 聲就各花入各眼啦~

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

nannan 發表於 2015-11-5 14:21
Hdmi係睇條嘢,唔係睇過盒嫁播

係睇HDMI啦!咁你自己睇盒

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

20120820 發表於 2015-11-5 18:20
樓主無講錯, 畫質(這價位)就連coffe也不能win(一出畫面就知輸多少), 聲就各花入各眼啦~ ...

Sony的旗艦竟然連Coffe也贏不了?

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

mikemike0412 發表於 2015-11-5 21:47
Sony的旗艦竟然連Coffe也贏不了?

一次偶然機會係店鋪親眼睇到,售貨員說這裡幾條hdmi cable之中.
最強係diamond,性價比最高係coffee,最唔合比例就係sony這條,一般係monster.
我本人也認同售貨員所說,用6k幾買diamond勝係應該.
用4k幾買sony睇完畫面唔多值4k...再比3k幾coffee都無勝算.
相反唔駛2k的monster合比例.
以上是小弟個人睇感, 畫面和聲音一樣每人不同眼看為實~

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實條線在日本購買,減除退税及5%銀聯付款折扣,實收4萬左右,以匯率0.065計,即2.6K。並不需要4K那麼多。我都在日本買左一條。

早於2012年已有師兄將AQ Diamond, Sony DLC-9150ES 及 Aim Reference HDMI在別台作比較,結果都認同Sony聲頻very good。同時潮流興聲畫分家,以性價比,以此旗艦線用於聲頻上,高中低都有好表現,場面宏偉,細節多,是非常抵用。

*上述純粹個人器材表現及意見, 不喜或不認同者請放過小弟*

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
digiman + 10 + 10 用家心得
pinkspider + 10 + 10 精彩報告
qq1122yq + 10 + 10 絕對認同
frankpoon + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

ltkeric 發表於 2015-11-6 13:01
其實條線在日本購買,減除退税及5%銀聯付款折扣,實收4萬左右,以匯率0.065計,即2.6K。並不需要4K那麼多。 ...

Ching, "場面宏偉,细節多"再同意不過了。
我加小小,"衝擊力強,帶小小刺激,有D埋身"好過隱。
iFi Zen Blue V2; Century docking + KECES P8 (furutech FP-S35TC)
U DUO sp II USB cable, triple-C DC cable
Holo Audio 青 DAC (Acrolink 4020 III)
Onkyo 5010 (Neotech AE)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

lamfatlun 發表於 2015-11-5 15:42
就黎去日本…唔知入唔入返條好…

入呢條,不會後悔!我指入amp出聲wor!
iFi Zen Blue V2; Century docking + KECES P8 (furutech FP-S35TC)
U DUO sp II USB cable, triple-C DC cable
Holo Audio 青 DAC (Acrolink 4020 III)
Onkyo 5010 (Neotech AE)

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

frankpoon 發表於 2015-11-6 13:58
入呢條,不會後悔!我指入amp出聲wor!