設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 35ti

[討論] 假如我以後只上信和13樓買CD碟……

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

另外屯門一間小店也一樣, 店主也是very nice , 如明友一樣
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

窮鬼

阿正 發表於 2016-7-28 07:47
另外屯門一間小店也一樣, 店主也是very nice , 如明友一樣
(Post76 Android 手機版送出) ...

邊間
係咪嘉華大廈間唱X熱
次次去親都無開
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章

謝謝各師兄回覆, 只希望這只是一場誤會吧

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章

阿正 發表於 2016-7-28 07:46
我每次上去買cd 也很開心, 幫襯過好多不同店鋪, 最舒服的一間店, 因為店長很好人同正直
(Post76 Android 手 ...

正哥, 你點同呢, 你係大客, 人又咁Nice, 我係老細見到你都開心啦

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Norman 發表於 2015-11-3 20:50
各位晚上好 該位師兄會唔會只係有少少誤會!平時上去見老細做野最多唔出聲,從來無見不快事件!入 ...

絕對認同!
我都周不時上去買野,老細仲叫我得閒就上去行下,D 野會不定時更新 ,冇野 bor!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

鑽石玩家

老细冇乜點呀,間中都見佢同D客有講有笑......

評分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

粗人敵卡 發表於 2016-7-28 07:51
邊間
係咪嘉華大廈間唱X熱
次次去親都無開

我只識去, 不記得什麽大廈了,系比較少開, 但店長對cd,lp 知識很豐富,教我好多野
與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

1萬

白鑽玩家

阿正

man641 發表於 2016-7-28 12:08
謝謝各師兄回覆, 只希望這只是一場誤會吧

文兄,客气,相信是誤會吧, 也許one man shop 有時想去toliet 又有人未清, 都幾幸苦ka, 我以前畢業都做過one man shop 二年, 要一眼關七, 也試過比客人偷野, 介心一定有, 時間長了, 多了幫襯交流就多, 好易明白的, enjoy shopping la, 下次咪try 下訂下cd or 有target 先去shop 可能大家也好, 小店畢竟要照顧的野多d, 開箱,收貨,上架,訂貨,盤數,mark 貨也一手一腳, 我也做過ka...
與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

1萬

白鑽玩家

阿正

man641 發表於 2016-7-28 12:11
正哥, 你點同呢, 你係大客, 人又咁Nice, 我係老細見到你都開心啦

我已經入少了好多new cd, 現在只是買好少野ka, 不再算大客了, 但我仍keep 住會訂下cd,bd,or few lp, 已好少量, 所以不會因大,小交易已有變, 不過可能我自己做過one man shop, 也做過大型書店, 對客過萬, 自然明白經營店的一些限制, 只要實在有幫襯,少少如一張cd 也好, 買完就留位比其他客入shop(因太細了), 店長會feel 到大家也體諒地方少的限制, 自然少了誤會, buy and sell 也會開心的

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我正在13/f 買碟。
(Post76 Android 手機版送出)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

查看全部評分