設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Kan1213

[1080高清電視] LG & Sony的選擇

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

nannan 發表於 2015-11-2 12:17
親眼見,S都係唔夠L咁sharp咁清咁玩4K人仕咁心水
(Post76 Android 手機版送出) ...

nannan兄你係舖頭睇部部都將sharpness, contrast推高, sharp唔代表一定係好, 只係吸引眼球, 你全部都只係憑數據定輸贏, 我用緊LG都唔會話LG嬴梗, 連D電視生產地都未搞清楚, 分析要客觀少少.

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

始終兩款唔同既技術, 價位又唔同好難比較, 要睇樓主你既喜好之餘家人建議都重要, 由其睇3D唔同人有唔同要求及習慣

銀級玩家

YYSKY 發表於 2015-11-1 23:52
有六色調節又一定靚過得三色的,
點解唔考慮P與S選擇呢?

用了Sony後都無再轉牌子了。

銀級玩家

everbzr 發表於 2015-11-2 00:07
Sony +1 雖然我用緊上一代46 900a(950?) 但個個fd上親來都話好

請問什麼叫Sony+1?

銀級玩家

SonSon 發表於 2015-11-2 09:52
搵兩張咁求其手機影既相, 點會靘得去邊 , 重有.............LG係中國都有生產線嫁  ...

同意相片太不清楚!

銀級玩家

michael123 發表於 2015-11-2 12:37
信自己對眼,覺得邊部靚買邊部
部電視日日對住,當然買自己覺得靚個部

完全明白,自己電視自己揀。

銀級玩家

阿定 發表於 2015-11-2 15:41
對Sony有情意結,咪買Sony囉,不過個人建議買得Sony,就買最頂級Model,否則,都係臘鴨而己!

P.S.: 我自 ...

都說得對,不過錢也是最大問題,頂級機=頂級價

黑鑽玩家

AV道友

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

論畫面LG的確一絕,之不過LG真係好易壞
Denon:X7200WA
Marantz :MA500 x3
CDP:7003  BDP:OPPO93  
JVC X30B+OS幕
MK系列: 前750,中750,後55T(4隻)
Sub:JL 110
SINE系列:30A, 牆插:SW-2 LP
PC:CANTON,OTHELLO,LOUIS x2

銀級玩家

CrazyBull 發表於 2015-11-2 22:50
論畫面LG的確一絕,之不過LG真係好易壞

今日店員都是這樣向我說

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Kan1213 發表於 2015-11-2 22:54
今日店員都是這樣向我說

當你知道邊個利潤較高時,你就會知道店員講野有幾可信!

以大型連鎖店為例,一般較高水位的,都係放係當眼處,利錢比較低的,都會放得比較死角,然後你有心玩,你全部機都reset factory default,你會發覺最靚效果的電視機未必係你reset前睇果幾部!

P.S.: 以上只代表我個人精神失控時之猜測,不承擔任何青任,如有雷同,實屬考合