設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[演唱會] 阿倫預告溫拿跨年開騷呃利是

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
http://toronto.singtao.ca/416114 ... 8%AF/?variant=zh-hk
几靚的碟聽過二、三十次就会開始有抄豆聲,

星級玩家

得罪講句五個人加埋幾百歲,俾錢聽佢地唱K,中場仲要氹波鐘利是,真係唔會去啊!(溫拿歌迷請隨便插)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

比錢仲要聽阿B兩個女唱歌都係受罪

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
c6001445 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

又話開幾多年演唱會、又紀念、又XXYY……,啲藝人自己洗得八八九九,自己可以誤樂、又可呃你吔啲錢,有邊個咁蠢唔做呀……(唔聽入耳者,勿插)

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

阿倫揾夠就要照顧埋佢身邊嗰班人
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

總共睇過現場温拿兩次,真心講非常胡鬧,又玩趣劇又吹水多過茶,仲要睇唔識講廣東話既亞B個女天才表演(兩父女不停用國語同英文溝通,都唔知係咪香港人嚟),非常反感。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
twinggy + 10 + 10 絕對認同,最憎D人講普通話、英文,都唔講.
ant9284 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Alan 自己開一定睇, 加埋阿B一定唔睇, 破產避債我做咩仲要俾錢佢駛?

星級玩家

【42年集體回憶】溫拿終極散band

【on.cc東網專訊】由譚詠麟(阿倫)、鍾鎮濤(阿B)、彭健新、陳友及葉智強組成的溫拿樂隊成軍42年,其《L.O.V.E》、《Sha La La La》等無數金曲是不少香港人的集體回憶,期間樂隊曾在1978年經歷解散,至2006再宣布復出。

明年紅館騷後解體

本來溫拿宣布明年2月合體舉行紅館演唱會,對歌迷來說實屬佳音,但《東網》收到可靠消息,五虎正考慮屆時宣布從此告別紅館,意味這隊屹立樂壇42載的樂隊終極解散,明年的紅館騷將是溫拿告別一唱,正式在紅館舞台畫上句號。

仍未達成共識

據知今次「散Band」決定仍在醞釀中,事關隊內出現兩邊不同聲音,知情人士透露:「有成員覺得自己開始年紀大,唔通真係唱到70幾歲咩,所以希望借今次演唱會同歌迷告別,留番個最美好回憶。」但亦有成員反對解散,希望活到老唱到老,所以暫時仍未達成最終共識。阿倫近日則上載與四虎積極為新歌錄音的照片,表面未覺有任何異樣。

據悉散band消息傳出後,與溫拿五虎分屬好友兼頭號歌迷劉嘉玲,感到震驚及可惜,《東網》就此致電嘉玲,她承認確有其事,事緣上月中秋節她參加私人聚會時,從圈中好友口中得知溫拿擬解散一事,聽溫拿歌長大的嘉玲對此感到難離難捨,她感慨的說:「真係好錯愕同唔捨得,從歌迷角度去睇,如果溫拿真係告別紅館真係好可惜,佢哋喺香港貢獻好多,創造咗唔少輝煌成績,如果無以為繼會好難過。」

60後仍有心有力

嘉玲又說:「佢哋平均60歲出頭年紀唔算大,舊年我去睇平均年齡70幾歲嘅外國樂隊The Rolling Stones演出,佢哋一樣寶刀未老唱足兩個半鐘!」嘉玲又指與阿倫、阿B交情最要好,每逢出席私人派對,他們都會歌王上身:「佢哋都係好鍾意唱歌嘅人,每次都會拎起支咪高歌一曲,帶起熱烈氣氛。」她打算做中間人游說五虎收回「散」命,希望他們改變解隊的想法:「我會努力嘗試,唔知得唔得,深信好多香港歌迷同我有一樣諗法同心聲。」

另外,嘉玲被拍到與關之琳男友、台灣富商陳泰銘孖住行山,似乎另有所指,對此嘉玲表示見慣不怪:「習慣晒,冇所謂啦,我成日都去行山,呢排都有約陳生行,搵志同道合朋友行山有乜問題?」

(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

谷票房玩解散?

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

譚詠麟呢條友真心噁心,幾廿年都係啲見風轉舵,見利忘義嘅人,完全無變過,
以前64就激動到乜咁,而家咪又係刷鞋仔一個
真係好後悔嗰時曬幾千蚊買佢啲碟

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
twinggy + 10 + 10 絕對認同,同阿B一樣-,冇品

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.