設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

剛入手 NR646, 有點失望

見習玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
無做足功課就買機, 搞左一大輪先發現 電視機同NR646 唔夾.
1) 電視只support 480p, NR646只能出 480i, 搞到色差線唔可以經NR646出電視

2) 仲有就係NR646 唔support smartpone MHL connect

以為NR636 可以 就NR646一定得, 應該買636的...!  失望就係點解636有既功能, 646會無呢!

有無師兄有方法解決到?   經Wifi 播手機video ok? 色差 用convert 轉HDMI?
我淨係諗到用NR646 trade部 NR636 返黎

新仔玩家

480p,老兄该升级了

見習玩家

我都知要升級, 有一部舊碟機&遊戲機WII 都只有色差YUV 輸出
舊碟機可以唔理佢OR升級, 但部WII未諗到點解決

NR636 有 video up convert 喺我呢個情況真係好有用

專業玩家

gogo167 發表於 2015-10-23 19:25
我都知要升級, 有一部舊碟機&遊戲機WII 都只有色差YUV 輸出
舊碟機可以唔理佢OR升級, 但部WII未諗到點解決
...

Wii用傳統三色綫就解決了

見習玩家

fatgun 發表於 2015-10-26 09:28
Wii用傳統三色綫就解決了

Thanks, 我無講清楚.

我有 TV 加 投影機, 所以買左部 receiver 有兩出HDMI的, 想方便唔使拔拔插插.
WII 三色/色差線 經NR646, 輸出只有 480/576i, 但我TV唔 support "i", 只support 480/576p.
所以現在是用TV時 插TV, 用投影時插NR646, 要拔拔插插.

NR636 三色線可up convert 輸出1080i/p, 舊機636 反而解決到我的問題.

見習玩家

NR646 & NR636 image resolution table, 可能其他師兄有用

NR646

NR646

NR646

NR636

NR636

NR636