設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ernietse

[私人收藏] 展示吓你嘅: 那些「發燒音響黑膠影音」年潮物或成長玩意

鑽石玩家

這本相薄,真係有段古講!
當時話要幾個香燈吉包 + 5 (不確定),就可以換到一本。我比人優勝好多,係這間店就在我住的下面,佢將換咗的吉包放咗垃圾筒,我可以任換!
為了紀念這些回憶,保存到現在,佢啲膠質料好好,係薄面盪金日子有公而退色……

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +175 金錢 +175 收起 理由
Msuper + 15 + 15 笑死邊有打不死的小強,只有你打唔中的小強.
CDROMRW + 10 + 10 米雪學超人出招又錯手勢!
tlsk + 50 + 50 汪阿姐好正!
dc903 + 50 + 50 唔知係唔係親筆簽名
ernietse + 50 + 50 米雪當年已經教大家交叉手勢say NO.

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

作為飲茶嘅人,

見到啲靚嘅茶壺又忍唔到手,

又要買個返酒店用嚟沖陳皮普洱茶嘆下先

x

評分

參與人數 5威望 +145 金錢 +145 收起 理由
文次郎 + 20 + 20 這格餐,好多人都會放係隨身袋內,可即時用.
CDROMRW + 10 + 10 個柄好型!打棟當杯用?
Msuper + 15 + 15 睇來里對有柄壺鍾情,之前咪有個龍頭有柄的.
dc903 + 50 + 50 好似欠缺一位和服小姐待侯喎
tlsk + 50 + 50 !E兄真係識飲譈食

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

香港都應該仲可以叫做購物天堂!

去日本買同一個model 任算扣咗稅, 用信用卡繳費有即時五個percent優惠,

個價錢好似都仲貴過香港!

我上個禮拜喺sogo大減價買仲著數

x

評分

參與人數 4威望 +130 金錢 +130 收起 理由
文次郎 + 20 + 20 幾十年前,HK已有購物天堂直至現在,又一例.
CDROMRW + 10 + 10 一D都唔意外
tlsk + 50 + 50 用家心得極具參考價值
dc903 + 50 + 50 果然精打細算

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

ernietse         你試下呢啲磁石貼落 嗰度可以加強忍耐力.
無諗過 貼多幾粒,做埋凸粒,正!

某年遊日本,遇到D寶藥黨,畀佢吓、嚇吓買咗D高科技健身產品

防輻射貼!貼係手提電話後面,話可以吸收輻射喎,減少對腦部嘅影響,預防腦癌呀

收貨後一望,原來好好用,貼乜都得,微波爐、電腦、電視...雪櫃都得,不過要6粒X2800Yen,好很貴嗻

磁力貼,膠布入面內藏磁石一粒,有乜腰酸骨痛,肌肉滕痛,針對性貼係上面,有痛消痛,無痛補身。再盛惠2900Yen

仲有樽無敵鯊魚骨丸,食過D骨可以用嚟打鼓,不過過期好耐,丟咗囉!
原來仲係度喎,21000Yen,過晒期,當紀念品擺設啦

x

評分

參與人數 5威望 +175 金錢 +175 收起 理由
dc903 + 50 + 50 等羊都摷下d過期av雜誌先。hehe
tlsk + 50 + 50
文次郎 + 10 + 10 遊日本買咗幾粒,真係唔知有無作用?.
Msuper + 15 + 15 過期仲好,唔止補骨仲補埋肉同筋!.
ernietse + 50 + 50 你試下呢啲磁石貼落 嗰度可以加強忍耐力.

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我呢架~勁呀. 超級無敵. SUPER................ 咁鷄.

評分

參與人數 6威望 +185 金錢 +185 收起 理由
dc903 + 50 + 50 咁貴定平先
tlsk + 50 + 50 唔知可唔可聽78轉。
文次郎 + 10 + 10 街邊嘢,好極有限,就算好,唔知放係邊…….
Msuper + 15 + 15 點解只大牛龜放街邊?準備搬上家還是準備掉.
ernietse + 50 + 50 Nice! Keep show us more your cd please
CDROMRW + 10 + 10 好型呀,不過好阻碇

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

個小路寶超合金要三萬yen,

追佢個小吱喳都要二萬yen喎

唔知呢度有冇人鍾意買超合金嘅呢

x

評分

參與人數 4威望 +135 金錢 +135 收起 理由
dc903 + 50 + 50 如係第1代出品 就抵啦
tlsk + 50 + 50 富兄應該啱胃口!
文次郎 + 20 + 20 小露寶,講多幾次,講粗口…….
Msuper + 15 + 15 應該啱富友友,里送個卡哇伊 d既比他囉!.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

你哋如果去日本通常鍾意買啲乜嘢嘅藥品?

可唔可以介紹我知?

坦白講, 我應該買cd多過買藥!

所以唔係好識有咩嘢名藥值得買

唔通買啲日式曱甴酒店,

返嚟畀香港啲曱甴入住嘆下日式優質服務?

x

評分

參與人數 4威望 +125 金錢 +125 收起 理由
dc903 + 50 + 50 上次去買飛滋貼 個sales識講廣東話.
tlsk + 50 + 50 艹藥房開到好夜
文次郎 + 10 + 10 有冇作用,對啲打不死甲由…….
Msuper + 15 + 15 蘿蔔國AV禁出名梗係買_春藥_啦,仲洗悶!.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

好啦! 等我開咗個hmv nipper狗狗陪住我部samsung手機啦

x

評分

參與人數 3威望 +115 金錢 +115 收起 理由
Msuper + 15 + 15 DSH竟然做叛徒唔用家鄉手機轉投泡菜國懷抱.
dc903 + 50 + 50 吠吠萬歲
tlsk + 50 + 50 超正!

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

去tower record梗係要買番佢嘅招牌貨啦,

有散紙包用啦

x

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

ernietse 發表於 2018-6-1 02:12
你哋如果去日本通常鍾意買啲乜嘢嘅藥品?

可唔可以介紹我知?

感冒幾好,幫唔同人買過!

x

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ernietse + 50 + 50 多謝意見回應,今時今日變種感冒我諗睇醫生.

查看全部評分