設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] 睇佢怪怪哋,但原來唱 Live 都咁掂!

鑽石玩家

Gaga 嘅新大碟 "Joanne" 會令人覺得驚喜,在音樂風格同曲風有好大嘅轉變,整體上 "Joanne" 擺脫咗以前跳舞曲風 dance music 嘅影子,多首新歌旋律帶點"溫柔", 但仍然幾 pop,大碟歌曲今次非常注重旋律嘅優美,網上試聽咗幾遍 , 小弟有好大嘅驚喜,亦對 Gaga 嘅唱功另眼相看,佢唱功實在一流 .... 呢隻大碟完全徹底咁證明呢一點。奇怪地呢隻碟會令人第一次聽就已經留下深刻印象, 深深喜歡。啲歌嘅旋律 melody 好靚,有啲歌帶點絲絲嘅 folk music melody 風格。日版嘅 deluxe 豪華版有15首歌,多一首 bonus track。呢一隻大碟 "Joanne" 可以話係佢極討好嘅大膽轉型大碟,有驚喜,一定會支持 deluxe 豪華日版。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Msuper + 50 + 50 竟然係蘿蔔國版!
klchong + 10 + 10 正到爆
Will + 10 + 10 精彩報告
Grandmaster + 10 + 10 精彩報告
ernietse + 20 + 20 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-10-29 22:50
Gaga 嘅新大碟 "Joanne" 會令人覺得驚喜,在音樂風格同曲風有好大嘅轉變,整體上 "Joanne" 擺脫咗 ...

这张新专辑很受他和Tony爵士唱片影响

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-11-5 03:42
这张新专辑很受他和Tony爵士唱片影响

隻新碟仍然好 pop 㗎,係屬於 pop/rock genre,唔係 jazz 唱片,同上一隻 jazz 完全唔同,齋聽 jazz 嘅師兄朋友們請止步,咪入錯呀
小弟對呢首特別有印象, 因版權問題,只係搵到 Gaga live version+cover version,分享下 :

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Msuper + 50 + 50 都好有兩個長江後浪沖擊下大家既眼球!.
Grandmaster + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

上隻jazz係我最愛, 今次呢隻未入手呀
環球竟然唔幫gaga出shmcd版本架

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

Will 發表於 2016-11-5 12:12
上隻jazz係我最愛, 今次呢隻未入手呀
環球竟然唔幫gaga出shmcd版本架

聽 Diana Krall/jazz 嘅朋友通常唔會考慮入 Gaga,可能咁,唱片公司唔敢出 SACD?上一隻 jazz 勁賣可能都係因為Tonny Bannett , 小弟就希望佢唱多啲好似首 "Monster" 嘅歌, 正!

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Msuper + 50 + 50
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

"Joanne" 大碟 CD 已出咗有一段日子,奇怪地隻碟越聽越有味道,好有創意多元化 pop/rock music,今晚又重複再由頭到尾聽咗隻大碟 CD兩次,"Angel Down" 依然正 , 歌詞極多粗口嘅 "Dancing In Circles" 亦好襟聽,但竟然唔係 single,好嘥!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 超正, 一定要加分!
Msuper + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2018-3-15 01:35
"Joanne" 大碟 CD 已出咗有一段日子,奇怪地隻碟越聽越有味道,好有創意多元化 pop/rock music,今晚又重 ...

节奏很像该首麦当娜新歌unapologetic bitch

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Msuper + 50 + 50
psb + 50 + 50 俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2018-3-16 20:28
节奏很像该首麦当娜新歌unapologetic bitch

果然細心 ,兩首都好多粗口 , 但覺得 Gaga 呢首 "Dancing In Circles" 正過娜姨好多好多....

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
Msuper + 50 + 50 兩個長江後浪形象都係禁激啦!.
klchong + 10 + 10 超正, 一定要加分!
NAD + 10 + 10 潑婦歌手!
Grandmaster + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

鑽石玩家

Congratulations

評分

參與人數 5威望 +90 金錢 +90 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
JeanJSaw + 10 + 10 正到爆
Msuper + 50 + 50 銀白髮黑裙都幾絕!巧端裝喎唔整鬼整馬!.
Aeonflux + 10 + 10 俾個Like你啦
klchong + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分