設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @pac

[請教] 請教拉獨立電

星級玩家

PhantomGTR 發表於 2015-9-26 17:02
用老鼠尾電箱,MCB 同大制用圖中那牌子,重手好多,同埋,Made in Germany。

這牌子在那買?價錢??

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

whkuan78 發表於 2015-9-28 00:09
這牌子在那買?價錢??

師兄,係網友剛裝修完教我同讓俾我的。我同我裝修師傳講,等佢自己去買。大約 HK$40 一個 MCB。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

nirvana 發表於 2015-9-27 20:16
師兄,可否幫忙影張相呢?
想睇線芯。謝謝。

我無記錯應該係單支單膠4mm線!我收到好埋, 要抄一抄出黎先影到比您!
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
AMP: PG Frank Mono Block 2A3
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

白鑽玩家

ClarenceMobile 發表於 2015-9-27 22:27
我家也正在裝修,想問下如果只是在電箱3個空位加3個mcb拉3組線也算是獨立電嗎? ...

算架! 我都係利用現有電箱其中兩個SP位去拉, 不過我無用發燒MCB, 我用舊老P4mm單支單膠4mm線再加普通Hager老鼠尾!
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

白鑽玩家

nirvana 發表於 2015-9-27 22:49
講真,
買個牆制就簡單,
用咩線和水氣制先煩。

其實使乜煩, 自己買好心目中既肉同埋線, 用普通Hager老鼠尾咪得囉! 遲啲再燒高溫啲先做research去買啲發燒MCB!
2ch:

進階玩家

這牌子在那買?價錢??

我都係新屋入伙裝獨立電,首先如你的大厦是新入伙就叫電工師傅在外面入屋電表前拉一條给新電霜,如果不做就等如不是獨立電,要每個電表獨立開関,電線在上海街就可買到,買英國線就可以,好象3百多一圈買藍啡各一圈,水線用裝修師父D就可以,如師兄要pm我,我用剩下很多不用錢给你,祝生活愉快
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ykluk + 50 + 50 超正!

查看全部評分

黃金玩家

wai666606ka 發表於 2015-9-28 15:31
我都係新屋入伙裝獨立電,首先如你的大厦是新入伙就叫電工師傅在外面入屋電表前拉一條给新電霜,如果不做 ...

師兄,真的有電線多嗎?

進階玩家

nirvana 發表於 2015-9-28 15:57
師兄,真的有電線多嗎?

派拉利工業線已經可以,可给你,pm我,我住上水區,人人為我我為人人,師兄是平線我記不起好3百幾一圈。
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lit2ken + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

黃金玩家

wai666606ka 發表於 2015-9-28 20:56
派拉利工業線已經可以,可给你,pm我,我住上水區,人人為我我為人人,師兄是平線我記不起好3百幾一圈。
...

謝謝師兄的熱心協助。
感激不盡。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

這牌子在那買?價錢??

因為呢隻 Doepke 太難搵,我係呢到買,各位師兄可以參考一下。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat