設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 大玩偶

[討論] 又中毒加深 !

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

其實 JL 我今晚經留意到 !
友誠果到睇中左 F112 !
大約 21K 左右 !
師兄呢部野各方面表演值幾多分 ?
大玩偶 發表於 2009-10-19 00:51

如果 sunfire 值 10分........咁 F112 值18分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

如果 sunfire 值 10分........咁 F112 值18分
maner394 發表於 2009-10-19 00:55

原來一山還有一山高....

真係毒海無涯....

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

都係慢慢再沉多一排先啦...

慢慢摸熟哂d 機...先再諗點換啦...

真係花多眼亂...

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

聽左咁多次聲...

最欣賞就係對 RS-42 後置 !

包圍感唔錯 !

但 SUB 仔暫時最 DUM 心...

勉強係上次 5007 試聽會...

對雙SUB !  量子殺機D 子彈聲聽得出一粒粒咁出 !

真係射中入心咁 !  俾7分 !

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我好想試下 hkp1196 的MK S-150 7.1 私人影院 ....
未聽聲...
睇到個陣.....氣勢已經好強勁....

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

有無興趣試埋 Denon 4810 ,先考慮買乜 amp 配什麼喇叭或 woofer?

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我都試過在'阿椅'度連環聽左SUNFIRE同JL..
聽SUNFIRE時都經已有感覺,但係唔算太強烈..
當時個心估計應該係佢地方太大,削弱左SUNFIRE既表現..
講真果度聆聽範圍咁大,試問又點可以試到十仔真功夫~應該係咁上下..

點知輪到聽JL-------------------------------------------------!
我即刻O哂嘴+呆左!喺果一刻...乜野[地方太大]...都即刻變成左笑話!
JL既威力..
原來係即使咁大地方...都可以做到從容覆蓋;令整個空間都充斥著雄渾低頻!!
果下感覺,根本唔係師兄所形容既掃褲管...而係由地面經腳板一直掃上大腿...停個不了!
果種完全戲院FEEL震撼法,講真真係一試難忘。
如果可以引用[阿飛正傳]入面張國榮既名句,我諗我真係會想咁講~「為左'聽過JL',我會記住呢一分鐘。」
好可惜既係自己都算[知訂],屋企豆潤咁細,請JL入屋咪盞屈就+大材小用..。
所以唯有望梅輕嘆,或等遲D真係有大D地方再算。
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你當時試什麼型號 JL woofer? JL110 or JL112?

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

果到得隻113!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

唔敢當..............
hkp1196 發表於 2009-10-19 08:49

full set MK...