設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 關大爺

[藍光影碟] 試放: EASON CHAN Get a life 絶版Blu-Ray

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

mkleung 發表於 2015-9-18 00:13
明碼實價確實不應明顯干涉,不過我想知如明顯賣家係貴價的話,我私下提醒買家得唔得? ...

Leung師兄會否pm以下賣家?

他們是同一邏輯,明顯易見,
睇怕不必多言。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

jc2ssych 發表於 2015-9-17 22:43
先對樓主致歉,因我在此留言但又唔係買嘢。

首先本人在76年資短,見識未及眾師兄廣博,

人鐘情某d物件,豈會因一兩句水魚已唔買,好似買樓覺得值就值,hifi野更是!

我成功放到$1500 eason,佢仲係咁多謝我,2009 年$258買,$1500走,5倍,現今玩iso大行其道,

大把人keep back up, 有無必要用5倍價$買,正如買樓一樣,我老婆話唔係水魚係咩。只不過我人老實講了一些實話。

分享了實話會影響人買,i dont think so,大家都係成年人,正如有人鐘意$20蚊碗面,有人會選一些高質d $80蚊碗,你一定會有人話$80蚊,搵水魚咩。以一個不是市價去買一個天價野,有無人咁捨得,係有但一定唔會以精明去諗佢。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
關大爺 + 10 + 10 謝,中很說話

查看全部評分

JVC N5, Samsung 65Q95T, Denon 8500H, Classe Amp 5, Burmester 099 & 956mkII, Magico A3, ACC, Focal SR 1000BE, KEF Ci160TR, Denon DCD s1, Esoteric X03, UB9000, UB820

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

angusluk 發表於 2015-9-18 10:03
人鐘情某d物件,豈會因一兩句水魚已唔買,好似買樓覺得值就值,hifi野更是!

我成功放到$1500 eason,佢 ...

認同師兄,但這話題實在太多討論空間,不過重點在於買賣兩方冇問題便ok了。我們可能講多左,但多想分享吓自己的心得,小弟試過用150元買到了夏紹聲的絕版bd暗!心中實分感激那位冇私的賣家師兄,可以讓我等小市民不用受炒價望天碟,當然人人都希望自己的物品不用下價,仲可以有上升空間便最理想。以上言論純屬分享!
TV LG 55LW6500
Amp Marantz SR8012
BDP OPPO105D PS3
FS Elac407
CS Elac241.2
RS KEF 301
SUB 威力登1000

威力登1000

黑鑽玩家

manlad760 發表於 2015-9-18 10:38
認同師兄,但這話題實在太多討論空間,不過重點在於買賣兩方冇問題便ok了。我們可能講多左,但多想分享吓 ...

你好彩,我放走danny summer at $800,i am lucky too
JVC N5, Samsung 65Q95T, Denon 8500H, Classe Amp 5, Burmester 099 & 956mkII, Magico A3, ACC, Focal SR 1000BE, KEF Ci160TR, Denon DCD s1, Esoteric X03, UB9000, UB820

黑鑽玩家

manlad760 發表於 2015-9-18 10:38
認同師兄,但這話題實在太多討論空間,不過重點在於買賣兩方冇問題便ok了。我們可能講多左,但多想分享吓 ...

我今年做了兩次"water fish"買左兩對炒價jordan 11,自已無運抽唔到

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

angusluk 發表於 2015-9-18 10:53
我今年做了兩次"water fish"買左兩對炒價jordan 11,自已無運抽唔到

哈哈,師兄你抽唔到都食炒價,證明你係好喜愛佐敦啦。
FS Elac407
RS KEF 301
SUB 威力登1000

威力登1000

黑鑽玩家

manlad760 發表於 2015-9-18 11:00
哈哈,師兄你抽唔到都食炒價,證明你係好喜愛佐敦啦。

中五開始鐘意,現在有能力可以買番

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

angusluk 發表於 2015-9-18 11:03
中五開始鐘意,現在有能力可以買番

對啊!做人有時真係要對自己好D獎勵吓自己先得!
FS Elac407
RS KEF 301
SUB 威力登1000

威力登1000

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

mkleung 發表於 2015-9-18 00:13
明碼實價確實不應明顯干涉,不過我想知如明顯賣家係貴價的話,我私下提醒買家得唔得? ...

師兄,你可參考其他網站嘅2 手賣價,謝

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
angusluk + 8 絕對認同

查看全部評分

sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

depechemode 發表於 2015-9-17 22:12
試放即係試吓搵唔搵到水魚 ? 有分別嗎?

有,你很出,我未必買
sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450