設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: Grave

[PS4/PS5] METAL GEAR SOLID V:THE PHANTOM PAIN 入手 (實物圖)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

正常來說PC版一定比PS4要好, 因為graphic card不停有新版, PS4是用死一個specs. 不過要有好靚的畫面, 只計電腦graphic card都貴過部PS4, 我都係會買PC版, 不過老實講我部電腦specs應該做唔到PS4個效果呢.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

gashapon 發表於 2015-8-29 21:00
正常來說PC版一定比PS4要好, 因為graphic card不停有新版, PS4是用死一個specs. 不過要有好靚的畫面, 只計 ...

咁部勁電腦唔衹淨係玩 "幻痛"  嚟緊歐美 Game 都一定預埋 PC 除笨有精係預先投資一筆姐
PS4 我等佢沒落時再入二手玩返佢啲日版獨佔算吧喇

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

akira11092 發表於 2015-8-30 00:20
咁部勁電腦唔衹淨係玩 "幻痛"  嚟緊歐美 Game 都一定預埋 PC 除笨有精係預先投資一筆姐
PS4 我等佢沒落時 ...

咁講真我部電腦又唔係只係用來打機o既~

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

76玩hi-fi玩hi end野的人唔少,打機砌部勁腦都好正常。只係覺得玩PC有時投機成份較重。Batman Arkham Knight哩啲極端例子唔計,我跟人地建議配置買一張卡要玩4K/60p,其實好多時都係要買夠兩張先可以。我退而求其次玩1080p,結果係同時下家用機差唔多,然後計埋其他CPU,底板的資出已經夠我買齊PS4/XONE同WiiU。而且那怕PC在畫質上完勝家用機,睇返上一代中後期及目前為止哩一代機所推出的所有遊戲,畫面最好的作品仍然係SONY出品果堆。PC黎講暫時見唔到有當年Doom 3, Crysis級別的遊戲出現。所以一係就出隻行三路Titan的核彈級PC遊戲黎將條curve拉到勁高,否則有時係幾尷尬的。

講實際,當年我買一張GTX560畫質已經比家用機好,問題係PS3/X360初期同末期所推出的多平台game,家用機就同一部run哂,但PC的硬件已經有大不同。所以喺我眼中,如果要留一筆錢用黎upgrade部PC,咁哩筆錢應該係指足夠我未來6至7年換三四次顯卡的預算,否則以"大廠"的優化程度,我哩家買一張970,可能兩年後唔係比啲Driver整壞就係行緊10~20fps。我哩家屋企都儲住幾隻PC game,一黎PC兼容性比家用機要高,二黎係2015年買的中高階顯卡去推上一代的遊戲確係可以應付自如。考慮到兼容問題,或者去到PS4後期我會砌返部腦去玩返哩家啲game,但要我哩家追的話,我寧願買多部PS4或者出年的NX。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2015-8-29 01:15
係,難得有中文我一定支持中文版,反正係最後一集,同肥狗兄一樣想法,加上係小島透夫離開的最後一集,反 ...

支持,我都等中文版,不過我只有PS3
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Kevin70 發表於 2015-8-30 22:52
支持,我都等中文版,不過我只有PS3

師兄放心入ps3吧,因為一樣有中字的
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140