設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[吹水] 鬼故?[2015暑假鬼月特別篇 世界恐怖之夜 !]

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-8-17 13:50
XX法師果D....
有的, 仲順便去找micro film對下tim. 一對之下, 原來條事已有左下文, 只是本書作到大.

你又敷衍我

有其他人講鬼古神功.......你睇過先

當然不是XX法師.....同零玲師傅

樊亦敏.....你聽了沒有
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

1萬

白鑽玩家

老而不

Cheong448 發表於 2015-8-17 13:56
你又敷衍我

有其他人講鬼古神功.......你睇過先

故意地重聽了一整,夜, 你想我...
<--甘樣丙你好, 還是
<---甘樣好D?
還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-8-18 08:19
故意地重聽了一整,夜, 你想我...

你巧難服侍

想刺激 咪搵嗰有陰陽眼嘅朋友,每日每秒.........鬼事新鮮出爐
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

1萬

白鑽玩家

老而不

Cheong448 發表於 2015-8-18 09:13
你巧難服侍

想刺激 咪搵嗰有陰陽眼嘅朋友,每日每秒.........鬼事新鮮出爐 ...

其賁陰陽眼是不是真的呢?
只知樓下有個先生說自已有, 不過被我去醫院探人時撞見佢去精神科門診
還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-8-18 13:12
其賁陰陽眼是不是真的呢?
只知樓下有個先生說自已有, 不過被我去醫院探人時撞見佢去精神科門診  ...

有些人疑神疑鬼產生......患上思覺失調/妄想症[道行差]

除了有陰陽眼人士[前幾世修行足].....

https://www.facebook.com/wecansee.org

仲有另一高人---是上天派來的 要指定被揀中的人
http://programme.tvb.com/variety/bigboysclub/episode/1347/

1萬

白鑽玩家

老而不

Cheong448 發表於 2015-8-18 13:47
有些人疑神疑鬼產生......患上思覺失調/妄想症[道行差]

除了有陰陽眼人士[前幾世修行足].....

天上選 的人....好似有人自已DIY一片銅片再DIY一個教派一樣.

講起陰陽眼, 我覺得是幾有趣的野.
在外國, 特別曷歐洲, 這些陰陽眼只限在小童 / 青年出沒, 人大了之後沒有. 而大多有時說的是前世事. 同華文區包括日本有好大的出入.
只是....唉, 有些人聽起來, 說起來, 也有點精神病的味道.

真的鬼故, 是不是真的不存在?

還是由我1一個算是真的 (又可以說我是急性譫妄 ?)的鬼故開波?
還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-8-18 20:13
天上選 的人....好似有人自已DIY一片銅片再DIY一個教派一樣.

講起陰陽眼, 我覺得是幾有趣的野.

老友 令可信其有,不可信其

如果你有陰陽眼......肯定在生活上巧煩 不知如何面對及解決問題,其實可找道行高指點迷津,增加修行

我有朋友嗰媽咪......十姑婆,已八十幾歲人 唔使搵黃大仙指點迷津---她的道行同修行輩份大過黃大仙

1萬

白鑽玩家

老而不

Cheong448 發表於 2015-8-19 09:15
老友 令可信其有,不可信其毛

如果你有陰陽眼......肯定在生活上巧煩{:6_1 ...

或耆...最根本的問題是我惡?

以前被人齊嘩嘩去探險, 人人都話目到野, 偏係我見到野豬, 蛇, 老鼠最多...

今晚打個自己的少少經歷了, 唔知算唔算撞野? 不過自覺都唔算是.

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

話好左打, 差少少唔記得,

這年事是發生在3-4年前去泰國工幹買貨辦的事. 同行中原有5人, 行程7日. 第2or 3日時見過4面佛之後 (我沒拜, 因為我不信, 反而捉住時間去做野) 之後唔知點解, 有位同事肚屙到好不行的樣子要急返港睇醫生. 剩下4支公.  
4 支公有我, A, B, C 三位甘樣了.  

當日落好大雨, 我成身濕到可以話露盡3點加枝小棒, 不管太多, 於是我入去自已酒店房開盡熱水沖涼 (至今沒改的習慣), 燈閃左幾次 (家油店是商用的高檔次那種, 居然都閃) 之後仲真係熄左!?
原以為好彩係我仲有個電筒, 又長又硬黑色果種, 是朋友知有時可能會停電而叫我帶定, 佢俾借左我. 不過....發現電池沒有

甘大意. 我最憎自已做漏野, 仲要你被"朋友"搞出來, 我忍唔住大叫" X街你條臭X毛, 有燈無電? 食燈無屁放, 仲要幫你條X毛買手信!" <--- 當時真的甘樣怒喝左一陣, 大概係講左D甘樣的粗口野了, 因為鄰房的同事都聽到.

算了, 於是我打算打開窗, 點知...
我當時無帶眼鏡, 自已有800-900度近視, 看見了一些圓圓的東西剛巧在未端"移過", 去左鄰房的方向.

背後一涼, 電力回來了, 吹上自已的冷氣機的鮮風. 打了一個付帶粗口的乞嗤.
急急腳用熱風筒吹暖回自已, 再去炮一杯熱茶.

如是這樣, 鄰房就有怪事發生了

====
我們一行剩下4人,  兩間房. AB 一間, 我+C一間.
甘樣C就剛剛遊完夜市, 買左一D食的回來分享, 同時大家睇電視, 想著在當倨鍾後打完D文件野了結一日.
AB是鄰房, 我們起初以為是電視聲, 不過真是吵了一些. 這家名酒店的隔音不可能這樣差吧? 於是過去望望   

按左門鍾, 入面沒反應了一陣. 貼耳聽門也好似沒什麼聲音. 未幾有陣打破玻璃的聲.
兩個人無咩理由搞自殺, 飲hi左?  再拍打都無人應.
我去了找走廊另一端的service room, 即是清潔姐姐專用房, 問佢借房卡開.

好了開左. 房入面好黑. D光好似由走廊射入就無影.
我+C 沒理, 一大步就入. 我踏左入左兩步之後, 清潔姐姐 大叫同時捉住我, 話 "danger! danger !"
都係唔係好明咩事的C 呆在原地.  
過左一陣, 我諗對眼真是適應左, 開始在黑中睇到物品的大概的樣

未幾電力又回來了,  AB房的燈光左, AB由廁所(即入左右口位置, 酒店到常都係甘樣) 衝出來,
兩個人失控甘樣話自已見己見到 "惡魔"  , 大約是只有一個頭而且有尖牙  
望回床位, 又望去窗簾, 我見到窗簾真是有個圓圓地的野, 都幾大, 至少大過我個頭.

沒想太多就大步走過去, 手一扯,  外面跟來的C, A, B, 清潔姐姐都尖叫, 我都未反應到, 只知有只大蟲跳左上我身. 我隨手拿起記事本一拍, 打扁左的死曱甴.

當時我都唔係好識驚, 不過A+B + C + 清潔姐姐好似驚魂未定甘樣. 清潔姐姐唔敢行過來清走隻死曱甴, 搞到我要自已親自處理.
A+B 要求同我換房, C 都唔敢留在這間.  5個人入面4個都話見得到果個鬼頭<--? , 不過得我見到並打死只飛曱甴.

我獨自在話有料的房睡到check out都無事. 鄰房的朋友就成日同的講佢地有惡夢, 唔舒服. B君仲去左當地拇僧人求個平安

真係至今都唔係好明係咩事.
還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-8-20 21:53
話好左打, 差少少唔記得,

https://tw.movies.yahoo.com/vide ... 1%8A-071618762.html