設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[線材] 窮L的USB>Lightning

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Denon DA10跟機果條USB>Lightning用來過機真係志在有聲出(又幼又軟,造工差) :ebsmile:  :ebsmile:
窮人又無乜錢,所以就買左呢條用住先
(目標係ADL果條L線  )
標榜話可以快差又有MFI認証, 純銅……
$130

鋼絲外層包住線身,鋁合金插頭, 對防干擾有D幫助掛

盒背好似D影音線有晒線既介紹

初初插落去用, 同條跟機果條既分別不大
擺埋一邊等佢run下
第二日再試,D聲開始有變化了
聲音明顯清晰左,聲音比之前立體,低頻有力左, 弱音亦出多左

呢個價錢,抵玩

評分

參與人數 1威望 +25 金錢 +30 收起 理由
hiyori + 25 + 30 用家心得

查看全部評分

TV:Panasonic TH-65GX880H
Amp:Denon AVC-X8500HA
Int Amp:Denon PMA-2500NE
Spk:NHT C3, NHT C LCR, KEF HTS3005
Sub:Velodyne SPL1200 Ultra
BD:Panasonic UB9000 & Sony X800M2
Game:Sony PS5 & Nintendo Switch

銀級玩家

USB線對音色既影響不大,通常Upgrade到最後先換。
況且Portable機既傳輸距離咁短,以長度作為首要考量比較實在(正常0.1m最fit)。

如果有多餘錢,我會買依條:

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好似仲有款係連micro usb
師兄幾錢入?

黃金玩家

請問師兄邊度買? 我入多咗架翻新 IPT5 64GB, 古河已用緊, 想試下其它, Thanks

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

ozrayyau 發表於 2015-8-16 21:03
請問師兄邊度買? 我入多咗架翻新 IPT5 64GB, 古河已用緊, 想試下其它, Thanks  ...

用緊古河就唔洗用小弟呢條啦……
如果你買條用來spare就無妨既……
師兄可以於price.com.hk search"xpower"就會搵到
TV:Panasonic TH-65GX880H
Amp:Denon AVC-X8500HA
Int Amp:Denon PMA-2500NE
Spk:NHT C3, NHT C LCR, KEF HTS3005
Sub:Velodyne SPL1200 Ultra
BD:Panasonic UB9000 & Sony X800M2
Game:Sony PS5 & Nintendo Switch

專業玩家

我期待緊邊間廠可以把Camera線同Lightning二合一,咁就可以衝破48khz又唔先插多條

高級玩家

上星期視聽展平平哋買咗條AQ Forest Lightning玩吓,可惜0.75M賣晒,買咗條1.5M,但買咗返嚟都未開盒試

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

alexwong232002 發表於 2015-8-16 22:06
我期待緊邊間廠可以把Camera線同Lightning二合一,咁就可以衝破48khz又唔先插多條  ...

龐大整嘅線出咗好耐:

http://ppaproduct.blogspot.com/2013/07/usb-cable.html

國內都有幾檔賣緊:

https://item.taobao.com/item.htm?id=43233663546
https://item.taobao.com/item.htm?id=44240667193
https://item.taobao.com/item.htm?id=520265562110

隻 Lightning 頭唔係原裝,上咗 iOS 9 可能唔 work,最好等等先至買。

專業玩家

tleonard 發表於 2015-8-17 00:37
龐大整嘅線出咗好耐:

http://ppaproduct.blogspot.com/2013/07/usb-cable.html

我都有留意過,不過穩定度唔高,有時認唔到⋯睇緊大廠

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

alexwong232002 發表於 2015-8-17 09:17
我都有留意過,不過穩定度唔高,有時認唔到⋯睇緊大廠

Lightning 去 micro USB,$199 加運費:

https://www.facebook.com/CYJPAudio/posts/842678285825926