設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jcttt

[黑膠碟] 彩膠繼續黎 徐小鳳《全新歌集 2 》彩色圖案碟!!!

鉑金玩家

yukiseto 發表於 2015-8-14 15:28
師兄有無聽過之前隻阿Sam圖案碟? D聲惦唔惦?

仲未聽呀師兄,遲下聽咗再作包膠,我都係中愛這張專輯所以才買圖案碟,預咗效果一般,好在印刷都可以接受,希望隻碟發音正常啦!都唔敢奢望咁多了!

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

已入第一輯, 看完這輯即縮;  新X己你們已月變月成晶啦 (櫴晶,貪晶,...), 無啦啦整D咁野, 唔跟原裝相, 唔跟原歌排序, paula...依次真<無奈>.   

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
tlsk + 10 + 10 用家心得
jcttt + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

dc903 發表於 2015-8-15 13:40
已入第一輯, 看完這輯即縮;  新X己你們已月變月成晶啦 (櫴晶,貪晶,...), 無啦啦整D咁野, 唔跟原裝相, 唔跟 ...

其實我對圖案碟要求並不高,只要佢揀番原版靚相,印刷清晰,音質一般都收貨了,不過今次第一樣已經做錯咗,其余兩樣就算做得好都無用,今次我都慳番了!

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

jcttt 發表於 2015-8-15 14:01
其實我對圖案碟要求並不高,只要佢揀番原版靚相,印刷清晰,音質一般都收貨了,不過今次第一樣已經做錯咗 ...

自己都係要求好簡單, 點解唔印D相好D呢, 音質就一般基本要求, 只須照原本的重印, 唔明點解咁簡單的工作, 總係做不好, 真真無奈.  

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tlsk + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

jcttt 發表於 2015-8-14 14:38
今次出得有D失望, 點解正面張相唔用番原版封面嗰張,尼張相真係麻麻地,背面嗰張仲離譜,求其揾 ...

this is BAD SOUND reissue AMCD!!! but very strange this is sold out too

the first track has "RUNNING SOUND"

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

白鑽玩家

ernietse 發表於 2015-8-15 14:23
this is BAD SOUND reissue AMCD!!!  but very strange this is sold out too

the ...

AMCD第一首情比雨絲的過門音樂係走音嘅!但SACD及圖案膠就正常番!

白鑽玩家

jcttt 發表於 2015-8-15 14:01
其實我對圖案碟要求並不高,只要佢揀番原版靚相,印刷清晰,音質一般都收貨了,不過今次第一樣已經做錯咗 ...

咁師兄你有無買陳慧嫻隻圖案LP?有師兄包膠話d音色好唔掂,所以攪到我都唔敢買。

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Johnson8hk 發表於 2015-8-15 20:57
AMCD第一首情比雨絲的過門音樂係走音嘅!但SACD及圖案膠就正常番!

so this first batch limited edition of AMCD shall be rare-item that the resell value shall be increasing!!!
[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

鉑金玩家

Johnson8hk 發表於 2015-8-15 20:59
咁師兄你有無買陳慧嫻隻圖案LP?有師兄包膠話d音色好唔掂,所以攪到我都唔敢買。 ...

今次三張都有呀!但仲未收到,訂個時見印刷好似幾好咁,但後來又聽聞D聲唔掂咁,搞到依家心驚驚,師兄你是否已入手尼隻小鳳姐彩膠,可否曬相出來?

白鑽玩家

jcttt 發表於 2015-8-16 13:17
今次三張都有呀!但仲未收到,訂個時見印刷好似幾好咁,但後來又聽聞D聲唔掂咁,搞到依家心驚驚,師兄你 ...

你是指全新歌集2?你已經放左相出黎!