設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[美版] Bram Stoker's Dracula (LE)【吸血殭屍驚情四百年】4K修復+Atmos BD

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
美版 Street Date: 6 Oct, 2015

Sony Pictures Home Entertainment have announced the re-release of Francis Ford Coppola's  Bram Stoker's Dracula on Blu-ray Combo Pack (Blu-ray/Digital HD) and Limited Edition Supreme Cinema Series (Blu-ray/Digital HD). Available only while supplies last, the Supreme Cinema release will include a 'high-end' clear case package and a 24-page booklet with rare photos, behind-the-scenes info, and an all-new exclusive written introduction from Director Francis Ford Coppola

Both releases will include:
• 4K Restoration
• Dolby Atmos soundtrack (Dolby TrueHD 7.1 compatible)

• Reflections in Blood: Francis Ford Coppola and Bram Stoker's Dracula
•  Practical Magicians: A Collaboration Between Father and Son
• Rare 1993 commentary with Francis Ford Coppola, Roman Coppola and Greg Cannom
• Deleted Scenes
• Audio Commentary & Film Introduction by Director Francis Ford Coppola
• 4 Legacy Featurettes

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黃金玩家

必收

星級玩家

嘩,又黎,上次隻blu-ray 跟隻超bit分別唔大
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
robot388 + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

期待

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

舊美版有中字,但畫面。。。
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

kc80000 發表於 2015-8-4 11:38
必收

噚日行開 HMV,見有現貨咪嗱上手望吓囉

本來依個系列諗住唔「竇」佢㗎喇…

點知揸住實物,啲感覺番哂黎…    鎊水,走人。

( 我冇病冇痛,又唔想比差人拉,跟住又要保釋,又要庭外和解…  所以唯有乖乖附賬後先離開人哋鋪頭 )

隻碟畫質比前一版好, ( 不過點講都同個靚字無關,最多只可以講同我喺戲院睇嘅雷同 )

首先解象度提升,Detail 得多,序章 Gary Oldman 嗰套「甲」明顯質感實在咗,唔會膠膠哋,散收收咁…

顏色有重新調整過,幾場文戲,會見到演員「面色」同舊版唔同 ( 基本上色溫嘅分別 )

音質 / 音效;又係序章 ( 因為我只係睇到依段 )…

聲勢完全唔同, Gary Oldman Spit Of God 果節嘅感覺強烈得多

雖然我冇 Atmos 嘅器才,但依條流量 7752Kbps 嘅 Audio Track,確實有料到
希望依兩晚有時間睇埋落去啦…

PS:原碟沒有中文字幕,後期自行 Remux 制作

評分

參與人數 3威望 +36 金錢 +36 收起 理由
MansonT + 6 + 6
jc2ssych + 10 + 10 精彩報告
SonSon + 20 + 20

查看全部評分

禮貌啲,Dont Forget Say A Magic Words

專業玩家

kc80000 發表於 2015-10-15 12:09

KC80000 師兄有些事情想問你 但無法PM給你 可否PM給我 有事求教 謝謝你
AV AMP: Denon 7200W
TV: Panasonic TH65VT50H
BDP : Oppo-105
Speaker: B & W
Sub: KK5000 M3

黃金玩家

sunnyyuen 發表於 2015-10-18 04:38
KC80000 師兄有些事情想問你 但無法PM給你 可否PM給我 有事求教 謝謝你

Hello,請問有乜指教?  答得倒嘅一定講比您知咧  
禮貌啲,Dont Forget Say A Magic Words

鉑金玩家

kc80000 發表於 2015-10-15 12:09

本來打算開POST問,但見師兄係到有提到,所以就係到請教師兄
"PS:原碟沒有中文字幕,後期自行 Remux 制作"
你意思係隻美版碟無中文字幕,但係自行後制加入字幕??
係咪所有碟都可以後制加入??CC碟都可以??
工序麻唔麻煩??

黃金玩家

MansonT 發表於 2015-10-18 10:11
本來打算開POST問,但見師兄係到有提到,所以就係到請教師兄
"PS:原碟沒有中文字幕,後期自行 Remux 制作" ...

以我認知,Under 藍光碟嘅架構,理論上全部都可以自已 Remux 字幕,

常用嘅軟件大約 5-6 個啦,因人而異,只要搵到相關嘅資料同軟件,

Remux 過程一啲都唔復雜,集齊檔案,撳個掣,Prog 會幫您搞掂…

( 最難搞係字幕檔案時間軸有差別,同埋修正字幕內容… )

我只係識啲好基本嘅程序,有需要網上有海量資料
Search 一吓應該會幫倒您,或者開個 Post 問問其它高手啦

CC 版嘅碟我做過幾款,都冇問題吖…
CC_Being John Malkovich.jpg
CC_12 Angry Men.jpg
CC_Blue Is the Warmest Color.jpg
CC_A Hard Days Night.jpg