設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 《職業特攻隊: 叛逆帝國》- 觀後感!

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

終於响外面返來了, 即刻入戲院追返D好戲: "T5", "Ant-Man"及E套....

今早睇完, 131分鐘. 感覺:

1) 開始, 節奏似第4集, 一開波整D緊張刺激野比觀眾先, 跟住招牌音樂响起.....立正!敬禮!入戲了....好野!

2) 演員: 老湯真系.....型!好似越老越型!反而Jeremy Renner好似老得好快!Simon Pegg重係好攪笑, 冇佢冇笑位!新女角幾好(雖然有D老, 同埋Figure大D), 但好身手, 又有戲, 我喜歡!中間又無端端加左個張靜初入去, 唉.....要賺人仔冇辦法!

3) 故事: 如果短D會比較好!(約105分鐘左右!), 唔夠太緊湊!我望左兩次錶!但故事已算工整了...

4) 動作: 都係荷里活式 - 飛車, 鎗戰!令次最特別係中場跳入水玩換卡, 緊張埋一份!

5) 整體: 因第4集太鍾意(但有D誇張!), 所以覺得E集冇咁勁!但我都係好喜歡, 希望有第6,7,8....集啦!嘿嘿!

暫時至今, "Ant-Man"是我第一位喜愛(可惜睇少一個彩蛋, 唔開心!). 多謝!

評分

參與人數 6威望 +130 金錢 +130 收起 理由
粗人敵卡 + 10 + 10
audia + 10 + 10 用家心得
jason1969 + 50 + 50 精彩報告
alleelarry + 40 + 40 精彩報告
jayjay + 10 + 10
day2013 + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

睇法唔同 "Ant-Man"同呢套"職業特工隊"都不算是什麼佳作,一般水平吧

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
CMH969 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

禁止發言

電影版揸fit人

建議師兄轉番做影評

評分

alleelarry + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

專業玩家

jayjay 發表於 2015-7-31 11:41
建議師兄轉番做影評

師兄, 唔好意思, 已經有其他師兄幫我糾正了!下次不會了!謝謝!

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

CMH969 發表於 2015-7-31 15:04
師兄, 唔好意思, 已經有其他師兄幫我糾正了!下次不會了!謝謝!

只是方便大家加入討論:

評分

CMH969 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Thanks for sharing

評分

CMH969 + 10 + 10

查看全部評分

禁止發言

電影版揸fit人

原來今集只係IIA

評分

查看全部評分

黃金玩家

啱啱嚮【i-國際】睇完早場2D iMAX ! 整體收貨,
電單車追逐精彩 ~ 尤其喜歡 。
結局看出心思 ^_^

呢個系列我會一直睇落去,直到湯佬收山 !因為佢係我小學偶像 (^_-)

評分

查看全部評分

鑽石玩家

窮鬼

audia 發表於 2015-8-1 11:35
啱啱嚮【i-國際】睇完早場2D iMAX ! 整體收貨,
電單車追逐精彩 ~ 尤其喜歡 。
結局看出心思 ^_^

電單車嗰場
小弟覺得係成套戲最精彩
故事算好,犯駁位唔多

評分

查看全部評分

CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

小弟今日先有時間睇IMAX版, 有小小想分享下:

1. 畫面好似唔係好清咁, 由其是一開場D草, 好多noise
2. Opening Music之後到Opera 有小小悶, 如果cut短dd好似好D
3. 可能期望太高, 有DD失望
4. 想問下尾果part英國後巷係唔係第一集一開始果個後巷? 好似好熟面口, 再加埋最尾坐Police Car走, 好似有小小想向第一集致敬 (如果真係果條小巷的話XD)
我自己心目中排名: 3>1>4>5>>>>2 (2真係好難睇)

另外以下可能有小小劇透:
1. 大家覺得一開頭CD鋪個靚女其實就係女主角易容, 之後扮被殺再去接近Ethan?
-> 我覺得佢無啦啦同Ethan講我聽過你故事, 仲問佢係唔係真, 我覺得佢一開始就想利用佢去取組織既野

2. 我覺得今集好似有小小想表達Ethan開始老, 手氣開始唔好
-> 佢有幾幕都話Ethan似玩緊賭博遊戲, 同埋有幾個位好刻意咁表現左Ethan既暗病(我用暗病形容)
病徵:
1. 一開波Ethan好似脫左期咁慢左上飛機 (我估佢係慢左因為Benji同Brandt講左好多次唔知佢去左邊)
2. 係水霸出黎之後, 佢上BMW之前推門出黎, 好似有小小唔知自己做咩, 之後跳過架車跳唔過
3. 係BMW上面,佢有幾次好似唔係好清醒, Benji講野佢唔係好意識到, 仲好刻意咁拍自己 (咁又有可能佢腦缺氧)
4. 電單車佢有一個位入灣整到隻腳
5. 最後佢同女主角係後巷穿插, 之後係間屋仔穿玻璃飛出黎, 佢入係wing wing地咁, 到大奸角落車, Ethan回望都仲wing緊
以上5個病徵我覺得似想為Ethan鋪路搵新血, 或者下一集講佢腦開始有事, 因為以往Ethan唔會有喱d病徵, 第4集由高樓跳入撞到頭都無事

大家分享下意見丫XD

評分

jayjay + 10 + 10 用心分析!

查看全部評分