設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[吹水] 原來自來水都唔係咁安全, 大家有冇買濾水機架?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實好幾年都話想裝, 今次睇黎真係有需要了, 呢部ok喎, 連鉛都過到, 真係想買呢. 依家仲有EPA 快速驗水套裝送!!!

岩岩仲受左飲食男女訪問....
http://etw.nextmedia.com/etw/videoWallDetail.html?id=3087&filter=1

鉛水!點至濾得清?
鉛毒,無色無味,家中的水真的安全嗎?
代理濾水器已有8年的TONY HO說,揀濾水器首要是選有美國NSF認證。
NSF是美國衞生基金會,負責食品和水質衞生方面的認證。至於濾水方面,通常會得到NSF42和NSF53評級。
NSF42主要要求濾芯能淨化氯、浮游生物,達致無雜質的水質口感
NSF53注重衞生安全,透過測試63種化學物質,看水質是否含有鉛、鹵水、銅、鐳等物質。
香港市面其實有好幾個品牌的濾水器,也獲得這兩項標準,當中韓國OSMOSIS magic這款款多功能濾水機,用途比較廣泛。機內除了設有三重濾芯,將水經納米纖維綿、美國NASA靜電黏附技術和活性炭,作淨化消毒外,這部濾水機還可以即時製冷製熱,按出來的水達到100℃煮滾。
八月開始還可利用手機app配合,知道每日濾水分量,認真高科技。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
avad + 10 + 10 超正!

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

呢D嘢令我諗起早前嘅鑽石能量水...可能又係一個傳銷故事{:9_436:}

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ctmk 發表於 2015-7-20 21:33
呢D嘢令我諗起早前嘅鑽石能量水...可能又係一個傳銷故事

呢個唔係傳銷架,一買一賣,依家一田果D大百貨公司都有。
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

我依家order最細果部,一部我屋企,一部內外母果邊, 3千幾三枝芯,都可以玩成年。
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

小瑟 發表於 2015-7-21 19:50
呢個唔係傳銷架,一買一賣,依家一田果D大百貨公司都有。
(Post76 Android 手機版送出) ...

抱歉, 小弟對這些產品仍有點保留

5萬

總版管

ctmk 發表於 2015-7-21 22:43
抱歉, 小弟對這些產品仍有點保留

唔打緊, 買野既野好自己, 我都係開PO睇下大家有冇留意到呢D野之麻~~~

Post76玩樂網.

鑽石玩家

小瑟 發表於 2015-7-22 14:53
唔打緊, 買野既野好自己, 我都係開PO睇下大家有冇留意到呢D野之麻~~~  ...

其實以前都裝過相似濾水器, 更號稱即開即飲, 一年只更換一次, 最後用咗約兩年, 搬新屋就冇再用了.

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

呢 d 好睇個品牌服務承諾及自己點配合!! 舉個例,即是買左架車,人地話要行幾多公里要做 service,中間正常使用的話就到期先換油無乜野要搞,但個車主又唔按時換油,揸注架私家車當 off-road 車咁粗用,有事就話架車問題,咁當然唔公平;又掉住講,車價係平,但用料勁差都講到天下無敵,有問題自然唔關車主事。所以事有兩面睇,我個人覺得水機有佢好處,但要找有信譽服務好,當然自己都要跟足更換指引,否則可能仲污蹧過唔用!

2萬

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

結論是什麼  ???

5萬

總版管

cat35a 發表於 2015-7-23 06:57
結論是什麼  ???

結論就係我就快裝機啦!! ~~

Post76玩樂網.