設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mtvbb

[PS4/PS5] 配件-大制 研究交流帖

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Hk636281 發表於 2015-11-7 02:13
即係PS版同xbox版一樣都可以用pc?但價錢xbox版沒有比人抄起2萬Yen到但見到ps版要3萬至4萬到是嗎? ...

PC 連接: YES, 不過睇 COMMENT 有D 掣用唔到.

XBOX ONE 無比人抄, 因為無GAME 玩, 反正你都係遲入,
唔爭在等到12月頭, 佢PS4 返返貨, 買返正價
PS4 全部款比人抄起晒. 好似小極都45000 YEN

科林玩家

如果你有機會入ps4/x1 咁te2 係你最好選擇
但x1 te2 係pc 好似真係沒ps4 板咁好
如果pc 計, 買razer 個隻仲好過te2
Btw 我都想diy 個大制 雙11 一個大制框體100 蚊,唔係太差的,整晒成set 都係講緊400人仔内埋單

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

zxcvbnm9394 發表於 2015-11-7 07:40
如果pc 計, 買razer 個隻 ...

如果你只用係PC 到, 就真係TB 好多好型框
如果要用埋係CONSOLE 就真係得MAD CATS 同HORI簡

新仔玩家

zxcvbnm9394 發表於 2015-11-7 07:40
如果pc 計, 買razer 個隻 ...

http://www.openshop.com.hk/mb/product/5757.html.   Pc唔通真係要tb

科林玩家

如果PC, HK買到大牌子最抵玩係MADZCAT 街鐵個隻/ HORI 隼
不過HORI 其實 DELAY 真係幾高.....
如果TB, 我上兩個月買左2支訊佳G4,一支PC,一支PS4,OK 好用
抵玩,可以上TB 搵卓科/直隸格鬥 評價唔錯

黑鑽玩家

以三和去計

訊佳G4支PC+ PS3 + PS4未計運費成HK$950...........
PS3+PC 都HK$680

卓林(TE款)PC+360/PS3 HK$500左右

直隸格鬥(刃款)PC+360/PS3 HK$500左右

如果用PC 平既卓林同直隸格鬥 寄埋黎香港我估都HK$560左右, 抵唔抵又係見人見誌

我覺得買訊佳G4用到PS4, 以同等價去玩PS4計比我就令可入HORI, 有信心D
其他2款睇相似乎直隸格鬥個CASE 好似實淨D

新仔玩家

zxcvbnm9394 發表於 2015-11-8 13:05
如果PC, HK買到大牌子最抵玩係MADZCAT 街鐵個隻/ HORI 隼
不過HORI 其實 DELAY 真係幾高.....
如果TB, 我上 ...

我兩隻都用過、街鐡個隻係三和舊式大圓搖捍合新手、HORI 隼玩Pc欠少少

新仔玩家

mtvbb 發表於 2015-11-8 16:20
以三和去計

訊佳G4支PC+ PS3 + PS4未計運費成HK$950...........

我都覺直隸格鬥個CASE幾好不知片芯如何

科林玩家

我就係用迅佳果支ps4 因為沒工具可以試,ps4 ok,  不過pc 好似慢d
直隸芯片而家pc 數一數二好,fd 用緊打sf4 pc 沒問題

黑鑽玩家

呢度某I字頭會員係GAF 報料...

TE2係好景賣緊$1580