設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[主題新聞] 【Onkyo特約】潮玩影音教室第六集 – 無線播放零障礙(下集)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
預告內容:
好多朋友其實以為係家大建設一個家庭影院係非常之深奧的一門學問, 但其實只要逐步學習, 就算係女仔都可以好易就設定好家中AV設備, 我地就制作了一連六集的"潮玩影音教室"讓一眾入門新手可以輕鬆設立好一套入門組合. 明天就會首播, 入面有好多AV小智識, 尤其係由 Algie 教大家點玩, 真係一件賞心樂事架!!!

預告請到 : http://www.post76.com/wordpress/?p=83439

第一集內容:
AV影音對大多數男仕來說絕對有著一份難以形容的吸引力, 而有要求的玩家不少更加不能自拔. 但著了迷又不代表能夠容易地駕馭家中所有器材, 今次我們就一連幾集 "【Onkyo 特約】潮玩影音教室” 就以 Algie 呢位又醒目又靚女的女影音玩家以簡單及輕鬆的手法, 將一些鮮為人問的新手入門知識同大家一一講解,  現在我地就一同來收睇【Onkyo 特約】潮玩影音教室第一集 - 簡易接駁先啦!!

第一集請到 :
http://www.post76.com/wordpress/?p=83430

第二集內容:
又一個星期了, 今集 亞Matt 就竟然連駁喇叭都攪到一鑊泡, Algie又有機會教訓一下 Matt 正確"接駁喇叭"同喇叭應該點樣設定"的基本法則, 另外仲會講解埋今期最新的"AccuEQ設定秘訣", 如果有興趣既朋友快D CLICK入來睇下啦!!!

第二集"簡易操作" : http://www.post76.com/wordpress/?p=84046

第三集內容:
大家睇左頭二集的【潮玩影音教室】係咪已經學好左基本功呢?? 今集 Matt 就發現唔知點解睇影片時, 畫面會濛查查, 起哂格咁, 究竟佢又攪衰左D咩呢?? 同埋睇戲又唔對咀, 環繞效果成日好似離開好遠咁, 究竟部AMP又有咩功能可以幫到佢呢? 另外 Algie 仲發覺 Matt 用部電視唔知睇咩……我地快D黎睇下今集仍地二對小夫妻又有咩攪笑野同大家分享下先啦!!

*記得唔好忘記睇埋 Algie 最後既 AV AMP 精明小貼士呀!!!*

第三集"常用功能、淺入淺出" : http://www.post76.com/wordpress/?p=84373

第四集內容:
今集我地男主人 Matt 終於有機會發威, 教返 Algie 唔識既IT問題勒, 今次仲唔係到Matt發威?? 而ARC功能就係幫大家係屋企睇普通電視都可以用到大喇叭出聲既功能究竟又係點樣既呢? 唔好講咁多勒, 大家一同來收睇今集【無線享樂、獨樂不如眾樂】啦!!

*記得唔好忘記睇埋 Algie 最後既 AV AMP 精明小貼士呀!!!*

第四集"常用功能、淺入淺出" : http://www.post76.com/wordpress/?p=85506

第五集內容:
又來到今個星期的潮玩影音教室勒, 今次來到第五集, 呢集 Algie 要獨戰老爺奶奶, 而 Matt 就懶醒地提議用佢地部新  Onkyo AV AMP播粵曲比佢地聽, 但當 Algie 問 Matt 囉USB手指時.....Matt 即時.........@@" 情急之下, Matt 就提議用藍芽播歌其實都係一個唔錯既方案, 究竟 Matt 今次點樣利用AV AMP的新功能去化解佢自己既個人危機呢??? 留意今集【Onkyo 特約】潮玩影音教室 啦!!!

第五集 – 無線播放零障礙(上集) : http://www.post76.com/wordpress/?p=86646

第六集內容:
今集係我地為大家預備的潮玩影音教室的最後一集了, 我們希望可以借呢個小小既短片令到更多朋友可以買完自己心愛的器材之後, 都可以盡情發揮到其功能, 仲有希望新手入門朋友仔可以知道其實家庭影院一D都唔難玩呢, 而本文底仲有拍攝花絮, 希望大家都睇得開心啦, 我地下次再見呀!!!

第六集 – 無線播放零障礙(下集) : http://www.post76.com/wordpress/?p=86942

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bigair + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

正呀喂~~!!! 啱晒我呢啲新手上路之用~~~!!!

除咗Algie之外, 會唔會仲有wil總, HUGO同ANDY大哥入鏡~~?? 小瑟大王有無份扮樹~~??

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ykluk 發表於 2015-7-7 16:48
正呀喂~~!!!  啱晒我呢啲新手上路之用~~~!!!

除咗Algie之外, 會唔會仲有wil總, HUGO同 ...

今次我扮……風
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

又有好野介紹?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

正啊!我等新手既福音

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

正哂   可以學下野

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 黑鑽石勲章

好嘢!

5萬

總版管

gikifk 發表於 2015-7-7 17:52
又有好野介紹?

今次係教學,希望大家可以知更多小智識。

Post76玩樂網.