設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Ken704

[發燒碟] 比我想像中更有驚喜【聽聽 SUKIE】

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章

以歌論歌,實在值得聽聽 (同買買啦) 又 Made in Germany,誠意滿分,必入!

謝謝 C Hing 推介!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Ken704 發表於 2015-7-6 10:10
Woo~ 真係好掂~ 昨天辛苦一班工作人員special thanks 小瑟充當攝影師專登前來影我......訪問既嘉賓Sukie{ ...

我其實主要影你的呢~~~

x

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Norman + 20 + 20 超正!
kkfung + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Norman 發表於 2015-7-6 11:20
Ken哥,有好幾首都喜愛!
今晚返去聽真D再報告

隻碟我早前都聽哂, 其實我都有D野想講........不過比D時間我先!!!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Norman + 50 + 50 一定要加分

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

我都入左,未聽,但個人覚得包裝差D

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Ken704 發表於 2015-7-6 10:11
Norman,有冇邊隻歌覺得ok?
(Post76 Android 手機版送出)

Ken哥係靚女唱既就一定掂啦!因為每首歌已經有咗畫面
分享少少聽後感,首先讚讚以前D曲同詞!完全感受到每一首填詞人表達嘅故事!
而演繹者充分表現出少女甜蜜輕鬆嘅一面,令最愛是誰變得寫意!比起阿Lam表達要努力才得到幸福嗰種感覺來得輕鬆,聽完既感覺係開心既!
Ken哥我喜歡既反而係如泣如訴,演繹有感情,表達抱怨嗰種感覺完全收到!
聽畢全碟無論錄音及音樂定位都有出色表現!由其是隻結他底泣時好有野心!心想如果出SACD就好囉!
反而要彈係個包裝!我成日聽咪整巢同整污糟我隻Sukie囉!係咪硬要我買多隻儲啊?( 純粹個人感覺!不喜唔好收埋!快講
是日推介 [YoutubeHD]http://youtu.be/kL8mgq1JguA[/YoutubeHD]

評分

參與人數 7威望 +70 金錢 +70 收起 理由
km3232 + 10 + 10 精彩報告
ctmk + 10 + 10 用家心得
AMENFUNG + 10 + 10 精彩報告
kkfung + 10 + 10 絕對認同
alexming0101 + 10 + 10 精彩報告
317080 + 10 + 10 絕對認同
dc903 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我都入左 好甜美的歌聲!有實力一定要支持!

x

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Norman + 50 + 50 絕對認同
kkfung + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Norman 發表於 2015-7-6 11:20
Ken哥,有好幾首都喜愛!
今晚返去聽真D再報告

今晚坐實係度等你~

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2015-7-6 13:43
我其實主要影你的呢~~~

1萬

三潮玩家

317080 發表於 2015-7-6 17:49
我都入左,未聽,但個人覚得包裝差D

你肯定講個粒膠托right?

1萬

三潮玩家

Norman 發表於 2015-7-6 17:59
Ken哥係靚女唱既就一定掂啦!因為每首哥以經有咗畫面
分享少少聽後感,首先讚讚以往D曲同詞!原 ...

結他低泣時留意D透氣聲, 如泣如訴有段古, 遲D話你知