設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[隨身耳擴] Pioneer XPA-700 全港首發寫真

鉑金玩家

三個鐘玩完有咩用?當枱機不如就買枱機啦咁...
iBasso DX200
Fiio X7 Mark 2
Sony ZX300
64 Audio V6S
Unique Melody Martian
Fiio FH7
Sony XBA-N3BP
Sony MDR-1A
Sony MDR-M1ST
Sony WH-1000XM3

黃金玩家

truenobzr 發表於 2015-6-28 20:35
三個鐘玩完有咩用?當枱機不如就買枱機啦咁...

無問题喎,又用對付pha2 方法咪得囉http://post76.hk/forum.php?mod=v ... &extra=page%3D7

銀級玩家

ozrayyau 發表於 2015-6-28 21:18
無問题喎,又用對付pha2 方法咪得囉http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=214652&extr ...

與其買咁多部,不如買部Hugo仲好,立即退燒!
唔排除師兄已經有幾部

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

WallerHomie 發表於 2015-6-28 21:57
與其買咁多部,不如買部Hugo仲好,立即退燒!
唔排除師兄已經有幾部 ...

其實呢個問題我諗左好耐都唔明,尤其呢部 Pioneer 一 D 都唔細件, dimension 直逼 Hugo, 買三部真係夠買部 Hugo 或者 Flow喎,點計都一部好玩 D 吧?
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

黃金玩家

Andykong 發表於 2015-6-28 23:05
其實呢個問題我諗左好耐都唔明,尤其呢部 Pioneer 一 D 都唔細件, dimension 直逼 Hugo, 買三部真係夠買 ...

就呢個問題.......

一架已經有嘅 Fiio X1, 加 FX850, 對我嚟講已經夠聽, 即係入到我最低要求。Head-fi 係 90% 上班返工用, 朋友知我要求, 佢都唔明點解買八隻耳牛, 都唔上 HD800? 有隻 HE560 好平都唔上? 入 Fostex 而唔入架好啲嘅?

你估係點解?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

囉左上手,正式帶去行街街,試下可以Play幾耐先。
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

小瑟 發表於 2015-7-7 18:36
囉左上手,正式帶去行街街,試下可以Play幾耐先。
(Post76 Android 手機版送出) ...

單端輸出, PHA2 好聲同好力過佢, 但一用 Balance 就正好多

銀級玩家

ozrayyau 發表於 2015-7-7 21:21
單端輸出, PHA2 好聲同好力過佢, 但一用 Balance 就正好多

咁PHA-3個平衡呢?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ozrayyau 發表於 2015-7-7 21:21

搵緊隻平衡耳機玩,今晚返屋企用左D7100聽左三個鐘就閃,冇電了,依個尿袋差住玩緊。

依家聽緊MJ BLACK OR WHITE, 低頻岩我果隻厚實底, 依家咁多年聽返陳年MJ都仲係好鬼好聲,正。

PS. 玩呢部DI6有D似玩PIONEER D.AV AMP
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

WallerHomie 發表於 2015-7-7 21:51
咁PHA-3個平衡呢?

未試過, 況且唔開咁多戰線, 玩 Single End 同 mini 4 pin Balance 夠啦, 4 pin 多啲廠用, 而且等緊 Fiio X7