設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Cheong448

[發燒碟] 真吃不消 SACD----林憶蓮,夢了,瘋了,倦了

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

kongchai 發表於 2015-7-4 08:53
深愛着你
已有舊版和 AMCD
可以放棄呢隻 SACD 了

隻amcd 好有興趣! 唔知街還有嗎?
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

鉑金玩家

jjjppp111 發表於 2015-7-4 10:04
隻amcd 好有興趣! 唔知街還有嗎?

師兄
有也不便宜
我曾經在旺角某間 CD 店( 口碑好差個間 )
見標價八百元呀!
不過
你可以去信和二手店碰下運氣
見過三百元有找

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

kongchai 發表於 2015-7-4 10:22
師兄
有也不便宜
我曾經在旺角某間 CD 店( 口碑好差個間 )

Thx!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日買咗,音質與音效原勝LPCD

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

D E L E T E

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

luckyboy 發表於 2015-7-4 00:56
請問$179是不是信和入這个價呢?

剛在信和 行完 兼 買了,要 199元。

那裡 有 179元。

進階玩家

聽了 CD 層 屬於收得貨類

1萬

白鑽玩家

老而不

今次打死都無入, 但被人打死甘樣捉左去聽陳百強. 聽完我可以好簡單甘樣講:
CD層有係有CD味, 但有幾多我唔識講;
SACD 層無CD味, 但又唔覺好有SACD的音質感, ("陰質"感就有好多).
簡而言之, 是貴價的求其有聲版.

書仔有口釘仲刺到我手指, 無留血. 只是....原來有一只腳的小角有倒刺?  (甘都得? )

我想要葉情文的86, 但係...
有時我都唔仲意甘講.....唔想出就唔好出碟了, 影衰晒香港的唱片質素啊!

評分

參與人數 7威望 +70 金錢 +70 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 ☆★---絕對認同---☆★
AMENFUNG + 10 + 10 精彩報告
kongchai + 10 + 10 絕對認同
相位王 + 10 + 10 精彩報告
vvpau + 10 + 10
dc903 + 10 + 10 唔好彩吉親+唔係咁靚聲報告!!!
粗人敵卡 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

還是好音樂最好.

銀級玩家

剛剛PS3 RIP 完開始聽,

電腦設備暫時係 ONKYO PCI-300 + SONY MDR-Z7+ FOOBAR 2000

日本本土版好聽過SACD版,SACD層有D濛同聲有D乾。

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
kongchai + 10 + 10 精彩報告
pekkle69 + 10 + 10 精彩報告
相位王 + 10 + 10 精彩報告
kl122002 + 10 + 10 就是沒什麼SACD味

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

CPU 發表於 2015-7-2 19:00
聲音可以嗎?

聽完3隻之中 王傑 全碟最靚
                        陳百强。個别幾首係幾好
                        林憶蓮 三隻之中較普通

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
kongchai + 10 + 10 精彩報告
kl122002 + 10 + 10 用家心得
vvpau + 10 + 10

查看全部評分