設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: CharlieMike

[藍光播放機] 105讀唔到12金鴨

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Tomotoshi 發表於 2015-6-9 23:03
師兄,我喺隻12金鴨出嘅第一日已經同oppo講哩個問題,佢話試過佢哋可以讀到,應該係我部機有問題,不過我 ...

系囉!
發生乜野事點解讀唔到!
麻煩OPPO幫我們解決以上問題!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
jason1969 + 20 + 20
Tomotoshi + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Samsung UA55(4K) HU8500 JXZK
Oppo105
Leema Acoustic Tucana
Pioneer SC-LX86
JL Audio f112
Kef Reference205 (F)
Heco Celan XT701 (FW)
Heco Celan XT (C)
Heco Music Colors100 x2 (Surround,Surround Back)

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

CharlieMike 發表於 2015-6-9 23:21
系囉!
點解讀唔到!

開頭佢又問我有冇開BD-LIVE,最後又話我部機芯有問題,今次又叫開3D(咁其實OPPO自己開乜鬼嘢佢可以睇到隻碟)?
因為讀唔到嘅係"12金鴨"同安樂出嘅其他25GB碟,佢哋估冇乜人買哩d碟所以話之你睇唔睇到,試吓讀唔到係大片例如"Iron Man"咁就一定俾人小。

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

leqee 發表於 2015-6-9 09:40
師兄,經香港代理商測試,需要在系統設置下面把3D輸出設置為“強制輸出”,即可播放此碟片。
希望可以幫到 ...

都係唔得,點樣解決?

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Tomotoshi 發表於 2015-6-9 23:03
師兄,我喺隻12金鴨出嘅第一日已經同oppo講哩個問題,佢話試過佢哋可以讀到,應該係我部機有問題,不過我 ...

今次好金....OPPO講來講去都係搞吾定{:9_440:}
LG65UC97004K,OPPO 205, Lexicon ZX7 x 2,Marantz 8802a,KEF Reference 207/2 (LR) 202/2c (C), R900 (SL/SR) R500 (SBL/SBR) CI2200RR-THX(TFL/TFR), R50(SDL/SDR), Velodyne DD 15 PLUS x 2, SONY WM1Z/JH Layla

7萬

白鑽玩家

CharlieMike 發表於 2015-6-9 23:21
系囉!
發生乜野事點解讀唔到!

解決部機囉
LG65UC97004K,OPPO 205, Lexicon ZX7 x 2,Marantz 8802a,KEF Reference 207/2 (LR) 202/2c (C), R900 (SL/SR) R500 (SBL/SBR) CI2200RR-THX(TFL/TFR), R50(SDL/SDR), Velodyne DD 15 PLUS x 2, SONY WM1Z/JH Layla

星級玩家

OPPO Digital香港

系囉!
發生乜野事點解讀唔到!

請問是否方便,如可以請聯繫香港代理商,把碟片拿到香港代理商處協助測試。
客服電話:(852)5100 3372
另,如果確認不能讀取你這張碟片,我們會自行購買一張回工廠給技術部門測試,確認具體問題。
多謝!
OPPO Digital香港官網 www.oppodigital.com.hk
E-mail:service@oppodigital.com.hk
客服熱線:(852)5100-3372
facebook:www.facebook.com/oppodigital.hk

2萬

白鑽玩家

jason1969 發表於 2015-6-10 09:19
今次好金....OPPO講來講去都係搞吾定

佢又話自己可以讀到,宜家又叫人帶隻碟俾佢試,如果真係有問題先至自費買返隻去慢慢搞。
咁大間公司一聽到有咁嘅事就應該買隻碟去試啦,要個客帶隻碟俾佢試乜隻12金鴨賣好貴咩?
上次(約3星期前面)OPPO係76覆我又話試過隻碟,佢哋讀到完全冇問題好大機會係我部105有問題,但係宜家又話冇哩隻碟咁上次其實有冇真係用12金鴨去試過?

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
jason1969 + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

7萬

白鑽玩家

Tomotoshi 發表於 2015-6-10 09:53
佢又話自己可以讀到,宜家又叫人帶隻碟俾佢試,如果真係有問題先至自費買返隻去慢慢搞。
咁大間公司一聽 ...

我相信只係OPPO自巳部機讀倒金雞,真係難以置信, 個問題係oppo有責任解決OPPO用戶嘅難題, 我部105就讀吾倒.{:9_440:}

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Tomotoshi + 20 + 20 用家心得

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

jason1969 發表於 2015-6-10 10:05
我相信只係OPPO自巳部機讀倒金雞,真係難以置信, 個問題係oppo有責任解決OPPO用戶嘅難題, 我部105就讀吾倒 ...

不單只"12金鴨"讀唔到,連之前所有"安樂"發行嘅25GB碟都特然全部讀唔到。但係其他牌子BD機就可以讀到嗰批碟,所以好大機會係OPPO個firmware出咗問題!

星級玩家

OPPO Digital香港

Tomotoshi 發表於 2015-6-10 09:53
咁大間公司一聽 ...

非常抱歉給師兄帶來困擾,因上次確實是讓香港代理商確認,是可以正常播放,所以才會有分享播放的經驗。
但是這次又遇到這樣問題,我們是非常希望能及時解決,下面是代理商協助測試的碟片,不知是否與你們手上的碟片是否是同一個版本?
另我們會讓代理商協助繼續協助跟進此問題,如確認機器有問題,需要把機器寄到香港代理商處檢修。
如方便可否告知Email,我們電郵與香港告知香港代理商協助解決問題。
多謝!
OPPO Digital香港官網 www.oppodigital.com.hk
E-mail:service@oppodigital.com.hk
客服熱線:(852)5100-3372
facebook:www.facebook.com/oppodigital.hk