設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 7面鳥

[喇叭線] DIY (含銀)Speaker Cable

高級玩家

由做好成套T-14含銀speaker cable開聲既一秒開始,
其實,有D失望,原因咪係真係好X失望,
第一次所聽既,覺得好惦,似乎係心理上既安慰,
到慢慢認真地聽落去,就將我一番熱誠打入極度冰慌.........
T-14既特性,我一早就知,爽快、有彈性、通透+有質感!
加埋打正Made IN USA,用鐵弗龍包含銀 5N OFC 銅,
價錢平得來又有銀含,真係好有信心至買.........
可是開聲好閔,高中低要乜冇乜,KEF-Q10C出名高音凸出,都可以攪成咁,
唔通,用左DH Labs 既 Locking Banana Plug仲衰??唔係呀化,成舊水粒架
忍左幾日,每日煲4個鐘咁上下,剛剛試左幾隻DVD,
有:大口仔香取既西遊記、西人版既7龍珠、車太鉉既極速緋聞、夜宴同保衛奇俠.
含銀效果係點??
今日,一D終於都唔再失望有起色啦!!含銀終於勃起了
人聲開始似人聲啦,唔再帶口罩,真實似樣左好多
再過多兩日,我會重試以上DVD,到時再寫報告

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇完樓主D相中入面腕麵....
我係時候叫外賣出前一丁
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

高級玩家

我係時候叫外賣出前一丁
鐵心心 發表於 2009-10-17 16:45

鐵C兄

可我那碗麵是統一的福麵,
由一位肥婆所煮..............

高級玩家

我係時候叫外賣出前一丁
鐵心心 發表於 2009-10-17 16:45

鐵C兄

如果我POST埋煮麵婆上泥,
您.......會唔會.......忍唔住.......叫另類外賣呢

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

7面鳥 hing "
can i ask you why u choose silver speaker cable ?

高級玩家

7面鳥 hing "
can i ask you why u choose silver speaker cable ?
claero 發表於 2009-10-17 20:04

好耐之前,有位主編話T-14可以同EX.....Clear力拼到底,而之前亦都用過,
再賣左,後尾升Cup至Q-10 Bi-Wire俾我對Elac座地用,
之後返上面工作就冇玩一排,凈係留左Set BOSE 321係睡房算數,
唔知係咪回流既原因,多左時間,又上身!!??
講返T-14,論物料,產地,價錢,T-14都好優勝,同價位中,冇一個牌子係Made In USA,
就算係鍍銀,亦冇鐵弗龍包,
講聲,T-14分析力亦好正,我喜歡速度快又唔標既效果,
收緊底音,有彈跳力,亦是T-14既強項,
呢個,就係我喜歡用含銀線的原因。
以前,我都玩過一D大牌子,不過,人越大,就越孤寒,冇計,
只有搵D平靚正既野玩,嘻嘻

高級玩家

Speaker後面圖:

1. KEF中置接法,含銀T-14 + T-14 Jumper

高清解碼圖後面:

2. DH Labs 1.3b 含銀 HDMI + SFH-Digit-Silver含銀天線

高級玩家

經過咁多日既煲線,照計都算成熟啦瓜,
就以今日為例,都試左幾套戲裏面某幾段,
整體泥講,真係全面清析+真實左好多好多,
但T-14 + Locking Plug 唔係表現'恆'同大力個隻類型,
而係玩分析力+自然個類.

高級玩家

好眼訓........zzzzzzzz...........諗唔到野啦

高級玩家

成個小小費用既含銀升級,聲效基本上都非常滿意,
我覺得只煲左幾10小時既線,應該會仲有改善既空間,
下一個關口,200粒鐘,努力再煲!!