設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Hon

[港版] (實物圖-港版系列) 國產凌凌漆 (全新高解像修復)

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

法版HKV DVD,片長得80 分鐘左右, 而家港版BD 比法版多出 3 分幾.鐘

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

teddy 發表於 2015-5-25 00:33
片尾果d被刪剪片段,我想知當年有入戲院睇既朋友係咪94分鐘足本版?因為李力持透露足本版係94分鐘,至於 ...

其實我成日都想講, 所謂足本版真係咁重要?

小左1,2秒血腥你都睇到, 服左你.

鉑金玩家

Hon 發表於 2015-5-25 07:37
其實我成日都想講, 所謂足本版真係咁重要?

小左1,2秒血腥你都睇到, 服左你. ...

小咗十分鐘你都話唔緊要,服咗妳,不如翻屋企睇電視啦,悭翻舊五

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

teddy 發表於 2015-5-25 08:00
小咗十分鐘你都話唔緊要,服咗妳,不如翻屋企睇電視啦,悭翻舊五

討論下啫.

我唔記得以前電影版係幾多分鐘, 但一樣睇得好開心好好笑.
一路到依家買BD睇, 我都無計過爭幾多分鐘.

有多十分鐘固然係好事.
但多十分鐘又係咪一定更好睇同更好笑呢?!?

睇戲既出發點唔係為左佢俾個加長版你至去睇, 最緊要係鍾意唔鍾意先係重點.

同埋我所謂對加長版既執著, 個人只係覺得好多戲都可以有加長版, 但往往呢樣野只係佢地做生意上既手法, 就好似AVENGER 2咁, 話到明出碟至有加長版, 我好期待架, 因為戲院版佢剪得實在太差, 要出碟至有擺到明係做生意既手法黎, 但到出碟時如果無又點呢?!? 我都會照買, 因為想睇多次HULKBUSTER大戰HULK.

如果有人話係都要等有十分鐘既版本至睇架LA, 咁呢層就各人有各人既追求, 而我就會話無十分鐘既版本我睇左, 好開心, 可能到唔知幾時之後, 甚至更將來既日子加長版其實無既, 咁又點計呢? 純以戲講戲, 唔係為啖氣.

舊五我就俾左啦, 無得慳返, 除非你俾返我就另計...HAHA

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

法版只是讀碟速度較快而已,片長和任何版本都一樣的。
就算部戲真係有刪剪片段係嘉禾個倉度,域高都唔會得閒同你去問去搞啦...(你估佢係許氏咩)
呢部戲我當年入戲院睇過好多次至vcd、dvd到法版,肯定片長是一樣!!(域高版我冇買)
所謂加長版...大家無謂有太大幻想啦

鉑金玩家

我自己覺得片尾爆炸應該係因為劇情唔駁所以剪唔到落正片,
但果時可能有得拍爆炸場面, 拍左唔好嘥, 咪剪落片尾lor
不過血腥位有冇cut我就唔知喇, 因為只係細過屋企人租LD睇同埋睇電視播!
音樂電影愛好者
永遠支持港產片

星級玩家

我記得舊時租過錄影帶睇,尾段爆炸戲好似有的,冇打得咁少時間

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

good posted!

白鑽玩家

old movie, still enjoy to watch.

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

周星星的片差不多最喜歡呢套了. 可惜到最後結局一幕太難.