設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jayjay

[~ 原創影評 ~] 《復仇者聯盟2》AVENGERS: AGE OF ULTRON ~ What a disillusion!!!

白鑽玩家

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jayjay + 10 + 10

查看全部評分

禁止發言

電影版揸fit人

Nolan 發表於 2015-4-27 07:57

評分

Nolan + 10 + 10

查看全部評分

簽名被屏蔽

白鑽玩家

jayjay 發表於 2015-4-27 08:02

It might become the highest-grossing film in 2015

評分

jayjay + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

DEUS VULT??✝️

鑽石玩家

窮鬼

Nolan 發表於 2015-4-27 07:57

套戲唔係差得去邊
意料之中
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

禁止發言

電影版揸fit人

粗人敵卡 發表於 2015-4-27 13:48
套戲唔係差得去邊
意料之中

FURIOUS 7: 13億美元

評分

查看全部評分

簽名被屏蔽

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

呢類戲都係搞下笑, 打下交, 炒埋一碟交貨, 但求輕輕鬆鬆, 又兩個鐘.
終於去睇多次2D補數, 事關第一次睇係間殘野睇3D, 又黑又眼瞓...錯過了一場大戰.
2D就去了豪華, 都唔記得有冇去過(唔肯定係米第一次, 但唔會有好多次), 晚上6點場, 5點買飛都重有中間位, 真係唔話得, 只需60蚊, 真係冇野講.
同樣係老字號戲院, 寶石就真係殘得緊要, 係寶石豪華總統三大戲院中揀得話, 我會揀呢間.
話時話, 有人認得KICK ASS都有份嘛(個樣真係唔多似, 都係有朋友睇左CREDIT事後提我的)
等運到

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-27 07:03
嚟緊CIVIL WAR應該對成個MCU影響極深遠。你認為Captain會唔會死?

civil war係marvel故事中一個"大事件", 間接令以後出現了其他故事.(例如Tony Stark成為shield阿頭之後攪出好多大頭佛etc)  如果比我會寧願captain死o左. 始終有句俗語係"you cannot defeat a dead hero",即係當佢死o左之後, 影響可能仲比佢在世大好多. 其實ironman最尊敬的就係captain, 所以captain的死其實對佢影響都好大.

假如captain真係死o左, 可以搵winter soldier Bucky頂佢個位, 再唔係近期有個故事係講captain (Steve)佢d藥力開始失效, 變回一個老人, 所以搵o左Falcon去做captain的~

評分

查看全部評分

禁止發言

電影版揸fit人

gashapon 發表於 2015-4-27 16:47
civil war係marvel故事中一個"大事件", 間接令以後出現了其他故事. 如果比我會寧願captain死o左. 始終有 ...

如果美國隊長死咗,會搞到成個MCU好唔完整,就好似FAST & FURIOUS冇咗Paul Walker咁
反而如果雷神死,成個MCU都唔會有好大影響

評分

查看全部評分

簽名被屏蔽

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-27 17:23
如果美國隊長死咗,會搞到成個MCU好唔完整,就好似FAST & FURIOUS冇咗Paul Walker咁
反而如果雷神死,成 ...

其實你講o左一個我幾唔喜歡marvel的一個原因, 就係一個角色, eg iron man, captain, 可以"換人", 變o左好似失去了一個獨特性咁...當然在出書出figure角度上就好唔錯啦~

雷神依家都換埋女人做....(因為講thor唔再"worthy" 拎唔起個槌喎...)

評分

查看全部評分

禁止發言

電影版揸fit人

gashapon 發表於 2015-4-27 17:48
其實你講o左一個我幾唔喜歡marvel的一個原因, 就係一個角色, eg iron man, captain, 可以"換人", 變o左好 ...

點解雷神會變咗女人?

評分

查看全部評分

簽名被屏蔽